reklama

Inflačné tlaky sú pohonným motorom pre najväčšie akcie od spoločností ako Walmart a Amazon

Jesenné súperenie medzi medzi streamovacími platformami aj e-shopmi má podobu rôznych akcií a zliav.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V mediálnom odvetví nastal čas jesenného súperenia medzi streamovacími platformami a najväčší hráči skúšajú prilákať zákazníkov rôznymi akciami. Hovoríme o spoločnostiach Walmart, Amazon, Netflix a ďalšie. Spotrebitelia však majú momentálne obmedzené rozpočty z dôvodu zvyšujúcich sa cien na celom svete, tak sa poďme pozrieť, ktoré spoločnosti majú pozitívne výhľady do budúcnosti napriek vysokej inflácii.

Walmart

Pre túto spoločnosť bol najvýznamnejším prírastkom ponuka streamovacej služby Paramount Plus. Ponuka médií a streamingu patrí podľa Walmartu medzi ich najžiadanejšie služby. Pokiaľ sa bavíme o zľavových akciách, tak gigant chce zaujať zákazníkov práve prebiehajúcou akciou „Rollbacks and More Sale“.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Do najviac očakávaného Čierneho piatku chýba ešte viac ako mesiac, ale Walmart už pripravil niekoľko výhodných akcií. Z mediálneho hľadiska počet členov Walmart+ predstavuje rekordných 18,5 milióna po tom, ako sa v septembri zvýšil o dva milióny. Najnovší odhad hodnoty spoločnosti Walmart+ by mohol dosiahnuť až 45 miliárd USD. Firma by teda mohla byť zaujímavou príležitosťou v nastávajúcom období výpredajov.

Výkonnosť spoločnosti Walmart Inc za posledných 5 rokov.
Výkonnosť spoločnosti Walmart Inc za posledných 5 rokov.  (zdroj: Zdroj: Investing; Analýza: Lucia Žárska-ProfitLevel)

Amazon

Najväčší konkurent Walmartu, spoločnosť Amazon, dvojdňová výpredajová akcia "Prime Early Access Sale" pre členov Amazonu sa snaží súperiť a presadiť si líderské miesto na trhu. Zásadným rozdielom pre predajcov zostáva, že spotrebitelia z dôvodu rastúcej inflácie obmedzujú svoje výdavky, preto bude tento rok boj tvrdší ako po minulé roky. [3] Všetky zľavy práve pred dovolenkovou sezónou pôsobia na rast hodnoty služby Prime. Lepšie ceny sú prínosom aj pre zákazníkov, ktorí bojujú s vysokými výdavkami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V prípade platformy Prime od Amazonu, ktorá ponúka svojim americkým členom Prime aj ročné členstvo v službe Grubhub+ zdarma, vidíme silné konkurenčné snahy zaistiť si nových zákazníkov. Môžeme povedať, že americký gigant ťaží zo silnej dynamiky služby Prime vďaka rýchlemu doručovaniu a silnému obsahu.

Výkonnosť spoločnosti Amazon.com Inc za posledných 5 rokov.
Výkonnosť spoločnosti Amazon.com Inc za posledných 5 rokov.  (zdroj: Zdroj: Investing; Analýza: Lucia Žárska - ProfitLevel)

Lucia Žárska

Lucia Žárska

Bloger 
  • Počet článkov:  64
  •  | 
  • Páči sa:  56x

Podieľala som sa na založení webu Mafinn, na ktorom som sa po obsahovej stránke venovala vzdelávaniu laického publika v oblasti rôznych druhov investícií. Som presvedčená, že investovanie môže byť jasné, zrozumiteľné a dostupné pre každého, stačí len vedieť ako na to. Pracujem v oblasti finančných trhov a chcela by som na tomto blogu ďalej pomáhať ľuďom v oblasti investovania. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu