reklama

Možno Rúfus ma oslovil

Včera som chytila do rúk jeho zbierku Čas planých otázok, s tým, že čo ak by nám ho predsalen dali do maturitného slohu. Človek nikdy nevie. Písal zaujímavo, škoda , či bohužial,že musím povedať, či písal, lebo už nenapíše. Takých básnikov by si svet velmi žiadal. Mne sa páči jednoduchosť a ľahkosť s ktorou sa dalo všetko prečítat a hned pochopiť. Teda, aspon mne sa to tak zdalo. Hneď prvá báseň bola Mimochodom. Najme slová :,,Nemyslím, že som lepší než tí druhí, ked nahmatávam triezvym slovom svet. Nemyslím, že som lepší. Možno iný. Však pútnik tej istej človečej domoviny." Waw, to sú úžasne slová(teda z mojho pohladu). To, že sa ničím nepokladá nad iných, možno len občas si pripadá iným. Ale to si podla mna občas tak pripadá takmer každý z nás. Podla mna mal ťažký život, ale čo už, to už ja nezmením. Velmi krásna mi príde aj reprodukcia žalmu Z hlbokosti volám k tebe, ktorú nazval Žalmy I. ,,Tak volá do hory bolesť a seje kvety. ten spôsob pokory poznajú už len svätí. Takáto pokora na ľudské srdce padne, len ak je srdce vysoko, alebo celkom na dne." Úžasné, krásne, fascinujúce... pravda. Zaobalení v pokore sme jedine ked už nevládzeme anilen klačat pre

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

d Ním. To je pravda, vtedy by sme boli schopný aj rozliať sa na smolu keby sa to dalo, žial, ale len vtedy keby sa to dalo. ale ešte sa nenašli taký vedci ktorí by to dokázali.

Ešte táto je velmi hlboká a zaujala ma. Volá sa Boh môjho detstva. Tak mi bol blízko,že som Ho nie raz videl. Detskými očami čo majú štvoro krídel,a kam chcú lietajú. No ja už nelietam, nevidím Ho, len tuším, že je tam. Možno ,že človek v hlbke za očami, má ešte hlbšie oči, oči lásky, a oči bolesti.

Nie je krásna-? podla mna je úžasná. Dalšie som už ani nečítala. Táto mi stačila na to aby sa ponorila moja duša do pokoja a išla spať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A ešte vám pošlem fialovú oázu. Fialkové údolie: ,,Jak písmo z Božej obálky, vysypali sa fialky. Nečakane, tak odrazu, krehnúce ešte od mrazu, stvorili modrú oázu.

Lucka Žáčková

Lucka Žáčková

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Hmm,načo hovoriť o sebe? Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu