reklama

Čo vás naučia baby stojace na kraji cesty?

Rekapitulujem starý rok. Aj Vy?  Mňa najviac naučili baby stojace na kraji cesty. Prvú som vzala do auta hneď začiatkom roka. Skoro ma porazilo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (32)

Zima 2012

Vychádzam na diaľnicu a tam stopárka. Do kelu! Skôr ako som sa zdohádala, fičala som už 130km/h a nebolo návratu. Druhý deň som si dala záležať. Výstražné svetlá, prudké pribrzdenie. Babizňa naskočila. Dala som jej kapky, nech neblbne a stopuje cez dediny. Odvtedy to už tak robila. Za prácou. Z Vranova do Popradu a späť. Denne 2x130km. Dva mesiace.

Ponaučenie: Chudoba nemusí mať nič spoločné s chýbajúcou pevnou vôľou.

Jar 2012

Druhú som vzala do auta koncom marca. Šliapala pešo po krajnici. Vedľa nej cupotalo malé dievčatko. Najbližšia dedina bola 7km. Keď nasadli mokré do auta, zistila som, že idú ešte o tri dediny ďalej. Na úteku a v sťahovaní. Malá povedala, že jej taká dlhá cesta nevadí, už to pár krát dala. (mala 5 rokov, cesta bola dlhá 20km).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ponaučenie: Decká sú tie najsilnejšie a najschopnejšie bytosti aké zem nosí.

Leto 2012

Tretia, to vám bola rarita! Bol deň detí. Idem z detskej onkológie z BB. Vyzerám ...ako idiot. Červené montérky, baretka, fúzy, gumáky. V Ružomberku pri ceste stopuje pestro oblečené dievča. Vravím si, že je presne ako moja neter, ktorá stopom prešla pol sveta a oblieka sa trochu ako cvok. A ono je to naozaj moja neter. Kričím: "Lucka ahoooj". Vytreští na mňa oči a cúvne o krok vzad. Až keď pochopí, že som to ja, nasadne.

Ponaučenie: Svet je malý a blázni majú k sebe blízko

Jeseň 2012

Štvrtá bol vlaste chalan. Strhol sa taký lejak, že som videla max. na meter. Stierače nestíhali. Vedľa môjho auta zrazu postava. Chalanisko do nitky mokrý. Zastala som. On nie. Tak som popodišla a kričím:" Sadaj!" Sadol a 6km nepovedal ani slovo okrem názvu ulice. Zastala som pred vchodom. Vravím: „čo nič nehovoríš?" A on:" lebo som v šoku."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ponaučenie: Akékoľvek neštandardné správanie nás vykoľají. Aj dobrý skutok.

Prajem nám do r. 2013 otvorené srdce a dvere od auta. Niečo sa zase naučíme. A keď raz budeme stáť na kraji cesty, alebo z nej zídeme, tiež nás možno niekto nenechá v štichu.

Týmto ďakujem každému, kto zastavil mne. Aj ujcovi, čo ma pred pätnástimi rokmi posadil na žihľavu pre kačky na nosník na bicykli a odviezol zo stanice až domov.

Ľudmila Kolesárová

Ľudmila Kolesárová

Bloger 
  • Počet článkov:  54
  •  | 
  • Páči sa:  10x

Absolvent školy života v n.o. DOBRÝ ANJEL . Podtatranský kreatívec. Mama dvoch vlastných detí a veľkého množstva nevlastných.Prvočíslo. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu