reklama

Obchodovanie s posypovou soľou - REALTIME

V týchto dňoch prebieha obchodovanie s posypovou soľou na Komoditnej burze Bratislava na nadchádzajúcu zimu. BBRSC zatiaľ nakúpila 75 ton soli s dodávkou v októbri v cene 50 tn @ 61,05 EUR/tn a 25 tn @63,10 EUR/tn.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

V týchto dňoch prebieha obchodovanie s posypovou soľou na Komoditnej burze Bratislava na nadchádzajúcu zimu. BBRSC (Banskobystrická Regionálna Správa Ciest) vstúpila priamo na burzu a prostredníctvom svojich brokerov zatiaľ nakúpila 75 ton soli s dodávkou v októbri v cene 50 tn @ 61,05 EUR/tn a 25 tn @63,10 EUR/tn. Väčší objem zatiaľ dodávatelia nie sú ochotní dodať ani za cenu 64,69 EUR (ponuka na 1150 ton v čase 15:25 9.7.2015).

Minulú sezónu BBRSC na burze uzavreli kontrakty v objeme 11 022 ton za 71 EUR/tn. Toto obchodovanie ukázalo, že verejné obstarávanie v tendroch môže byť silno predražené, kde NDS si zabezpečila kontrahovanie soli v rovnakej kvalite v tom čase za približne 140 EUR/tonu. Následne sme na burze obdržali ponuku na zrušenie kótovania a zrušenie sekcie minerálov, o čom sme informovali políciu. Táto ponuka bola na poslednú chvíľu zrušená, ale Ladislav H. z firmy N****, s.r.o. si chcel napriek tomu úplatkom zabezpečiť dodávky soli pre BBRSC. Pri odovzdávaní úplatku 25 000 EUR ho chytila polícia. Ladislava H. ktorý je jediným konateľom a spoločníkom firmy ktorá predávala štátu posypovú soľ a mala podľa účtovných závierok zisk cez 2 mil EUR ročne, pustil súd na slobodu, ale neskôr po odvolaní prokurátora na najvyšší súd bol vzatý späť do väzby.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Obchodovanie s posypovou soľou môžete sledovať v reálnom čase tu: http://www.sk.minerals.kbb.sk/

Ľudovít Scholtz

Ľudovít Scholtz

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyštudoval som Vysokú školu ekonomickú v Prahe, obor Kognitívna informatika. Od roku 2009 pracujem na Komoditnej burze Bratislava, v súčastnosti na pozícii Generálny sekretár. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu