reklama

Cesta do hlbín slovákovej duše

Rúcajú sa hranice, rútime sa do záhuby?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Citát na začiatok:
Vlani bolo svojim partnerom neverných asi 78 percent slovenských mužov a 37 percent žien.
(môj zdroj: Pravda.sk odvolávajúc sa na ÚZIS )

Cítim sa dosť liberálny a predsa ma to číslo desí. Nie ani tak samotná nevera, ako to pokrytectvo, ktoré sa za ním skrýva. Štatistiku neoklameme. Postavte si vedľa seba 10 slovenských mužov a 10 slovenských žien. 8 mužov a 4 ženy boli minulý rok svojmu partnerovi neverní. Viac ako polovica. Myslíte, že im to povedali? Nie. Tvária sa ako neviniatka, pokojne si doma pijú ranajšiu kávičku. Usmievajú sa na svoju polovičku a ešte včera prášili niekoho iného.
Už vidím mužov, ako na svoju obranu vyťahujú genetiku a milióny rokov staré inštinkty, ktoré ich nútia zasievať svoje semeno tak často ako to len ide. Tak isto ako vidím ženy argumentujúce, že sú doma nepochopené a práve nevera im otvorila oči, čo znamená byť milovaná. Aj jedna aj druhá skupina ale väčšinou neurobí nič. Žiadna radikálna zmena. Veď to bolo len chvíľkové poblúznenie. Prečo si kaziť fungujúci vzťah. Aj keď založený na klamstve.

Ako by sa na nás pozeralo okolie?
Kto by mi opral?
Musela by som si sama platiť svoje nákupné horúčky.

Argumenty, ktoré by asi zaznievali najčastejšie po opadnutí falošného zastierania pravdy a priznania, že láska je preč. Veď sa vlastne nič nestalo. Možno ma tá moja nechápe, ale zvykol som si. Možno ma nechápe ten môj, ale ako by som existovala sama?

Je pravdepodobné, že celý tento prieskum zapadne prachom. Možno som jeden z mála, komu tie čísla pripadajú neskutočne veľké a ktorý v tom nevidí len rovinu samotného mimopartnerského sexu.

Páni, pozrite sa na svoju partnerku zajtra ráno. Máte 40% pravdepodobnosť, že ste podvádzaní. Dámy, dole ružové okuliare. Máte len 20% šancu, že sa o svojho partnera nedelíte s nejakou inou.

Je naozaj toto to, čo ste chceli? Začnete nápravu od seba?

Ján Lukács

Ján Lukács

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Večne nespokojný. Častejšie hľadajúci, ako nachádzajúci. Zoznam autorových rubrík:  Mojim okomPohľad za plotSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu