
- 1 PL oleja - 1 väčšia cibuľa (2 Kč) - 2 ks ryže vo varných vreckách (jednoduchšie sa dávkuje), (6 Kč) - 250g ľubovoľnej klobásy alebo párkov (u mňa maďarská klobása), (30 Kč) - 1 konzerva paradajkového pretlaku (5 Kč) - 1 konzerva sladkej kukurice (14 Kč) - 1 konzerva lúpaných paradajok (z čerstvých nevznikne tak chutná omáčka), (14 Kč) - 2 konzervy pečenej fazule (u mňa v paradajkovej omáčke), (28 Kč) - petržlenová vňať alebo bazalka na dozdobenie (nie je nutná)Zámerne nepoužívam soľ ani koreniny, pretože v klobásach a konzervách sa ich nachádza niekedy až priveľa.POSTUP: 1- Vo väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu na ryžu, ktorú následne varíme o cca. 1 až 2 minúty kratšie, ako odporúča návod na obale. Ryža sa tak stane "chrumkavejšou" a v jedle ju bude viac "cítiť." 2- Do panvice nalejeme olej a speníme na ňom nahrubo nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zmäkne, pridáme na tenké kolieska nakrájanú klobásku. Chvíľu dusíme, aby nám klobáska zmäkla a pustila masť. 3- Plameň stlmíme a prisypeme kukuricu. Dusíme a následne pridáme paradajky a fazuľu. Chvíľu povaríme a čakáme, kým bude hotová aj ryža. 4- Rozvoniavajúcu zmes z panvice spojíme s al dente uvarenou ryžou a pekne premiešame, aby sme hmotu homogenizovali. Na záver môžeme posypať bylinkami, čím ulahodíme oku a lepšie nám pretrávi. Podávame s pivom plzeňského typu, nie je to však povinné..:)Dnešný obed ma vyšiel na 100 Kč,- = 4 €,-. Výdatnosť bola 4 drevorubačské porcie, čo je cena 1 € za porciu. Dovolím si preto nazvať recept úsporným. Dobrú chuť, alebo ako mi vravia v práci: „Nechte si čvachtat."