
- plátok bravčovej masti - cca. 2 dcl mlieka (3 Kč) - 1-2 PL masla, alebo rastlinného tuku - 1 väčšia cibuľa (2 Kč) - 2-3 strúčiky cesnaku - kocka Masoxu - štipka oregana - mleté čierne korenie - 1 kg zemiakov (20 Kč) - 0,5 kg mletého mäsa (v tomto prípade bravčové), (50 Kč) - 0,4 kg koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), (10 Kč) - 1 konzerva sterilizovaného hrášku, (17 Kč) - 1 konzerva paradajkového pretlaku, (11 Kč)Soľ som v do jedla nepridával, pretože Masox jej obsahuje väčšinu hmotnosti.POSTUP: 1- Do hrnca dáme variť na kocky nakrájané zemiaky. 2- Kým sa nám zemiaky varia, nakrájame si koreňovú zeleninu na malé kocky, cibuľu nadrobno a cesnak na tenké plátky, aby ho na tanieri bolo vidno. 3- Do druhého hrnca hodíme plátok masti. Keď bude horúca, pridáme mleté mäso. Ja som použil mleté balené, pretože nevlastním mlynček. Za stáleho miešania restujeme, pokým nezošedne a nebude sypké ako ryža. 4- Následne k mäsu pridáme cibuľu, cesnak a zeleninu, podlejeme cca. 400 ml horúcej vody s rozpusteným Masoxom. Poprášime mletým čiernym korením, zamiešame, stlmíme plameň a necháme polhodinku dusiť. 5- V tomto čase by sme mali mať uvarené zemiaky, preto z nich zlejeme vodu a pridáme k nim dve PL masla, alebo rastlinného tuku. Prikryjeme a necháme vychladnúť. 6- Po polhodine pridáme do mäsovej zmesi pretlak, ktorý nám ju zahustí a pekne sfarbí a posypeme oreganom. Povaríme ešte 10 minút. 7- Za ten čas rozohrejeme sporák na 200 stupňov a pripravíme kašu. Vidličkou zemiaky popučíme a pomaly pridáme mlieko. Vypracujeme si jemnú, krémovú pastu, ktorú môžeme trochu posoliť. 8- Do zapekacej nádoby či plechu vylejeme mäsovú hmotu a na ňu opatrne rozotrieme teraz už dobre tvarovateľnú kašu. Necháme zapekať 15-20 minút, vyberieme a podávame.Na ozdobu posypeme oreganom a k obedu si nezabudneme dopriať aj jedno orosené pivko.Ingrediencie ma vyšli do 120 Kč,- = necelých 5,- €. Výdatnosť jedla bola 4 veľké porcie, čo je niečo vyše eura na porciu. DOBRÚ CHUŤ.