reklama

Občania, podpíšte prosím petíciu proti TV teroru v SR a ČR

Vážení občania SR a ČR prosím Vás o podporu dobrej veci. Po vyčerpaní všetkých možností som 6.4.2013 podal petíciu do Európskeho parlamentu vo veci slobodného príjmu verejnoprávnych TV. Informujte široké okolie v SR, v ČR, rodinu, priateľov, známych aj v iných krajinách EU o našej spoločnej petícii. Čím viac podpisov získame za našu pravdu, tým rýchlejšie sa ňou bude EP zaoberať. A verte, mám už praktickú skúsenosť, keď EP začne konať, potom právo občanov je nadradené vládam, politikom a úradníkom, ktorí právo občanom zneužili, ukradli. Ďakujem všetkým za podpis a podporu. Pomohli ste občanom, dôchodcom, ktorí nemajú možnosť brániť sa TV teroru v SR a ČR. Petíciu nájdete tu http://www.gopetition.com/petitions/free-public-tv-via-sat-for-all-citizen/signatures.html

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Preambula:

Obyvatelia Slovenska a Čiech si platia koncesionárske poplatky, zaplatili si vlastné satelitné súpravy, prijímače a karty a cez satelit Astra 23,5 E v rámci technologickej neutrality prijímali vysielané verejnoprávne programy STV, ČT a ďalšie súkromné TV cez štátne licencie.

Programy mali názov GRATIS a ich príjem bol verejne garantovaný záväzkom v cenníku i v reklamnej kampani ako Navždy, Natrvalo, Bez Doplatkov. Vysielanie programov realizovala štátna firma a po jej predaji v roku 2007 tie isté podmienky garantovala súkromná firma. Na kartu koncesionára sa raz ročne uskutočnil cez signál verejnoprávnej TV zápis údajov a všetko fungovalo bez problémov. V roku 2010 začal nový majiteľ manipulovať zasielanie zápisov bez akejkoľvek kontroly a státisíce majiteľov kariet malo odrazu znemožnený príjem programov. Manipulácia sa stupňovala v roku 2011, 2012 a teraz v roku 2013 nadobudla doslova charakter masového teroru voči občanom. Hlavne dôchodcovia sú vystavení takému tlaku, ktorý má za následok psychickú traumu. Je im bránené v príjme verejnoprávnej TV, sú im zasielané listy vydieračského charakteru a pod nátlakom zaplatia veľké finančné čiastky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vznikla občianska iniciatíva Združenie SLOVSAT, ktorá oslovila všetky orgány štátnej správy, vládu, parlament. Výsledok je prakticky nulový. Štát Slovensko je nečinný, v Českej Republike je situácia obdobná, avšak tam aspoň Telekomunikačný úrad začal 5 správnych konaní a pri 3 z nich firme udelil 15 miliónov Kč pokutu. Nič to však nezmenilo na skutočnosti, kedy dennodenne desaťtisícom rodín na Slovensku a v Čechách ktosi zablokuje príjem televízie cez satelit za účelom získať nelegálne peniaze.

Petícia:

My dolupodpísaní vyzývame Európsky Parlament, aby zastavil nečinnosť štátnych orgánov na Slovensku a v Čechách vo veci porušovania ústavného práva slobodného príjmu programov verejnoprávnej TV cez satelit. Žiadame zastaviť manipuláciu zápisov na kartách TV koncesionárov prijímajúcich verejnoprávne programy. Žiadame ochranu investícií občanov vložených do kúpy individuálnych satelitných súprav, aby nemuseli pod tlakom kartelu meniť prijímače a kupovať predražené prijímače Ready bez možnosti slobodného výberu na trhu. Žiadame uplatniť verejnú kontrolu, aby občania získali informácie o spôsobe ako Slovensko a ČR zmluvne za koncesionárske poplatky objednáva u Towercomu a iných firiem distribúciu signálu verejnoprávnych TV cez satelit. Žiadame zastaviť manipuláciu, psychický teror občanov zasielaním výhražných listov o vypínaní kariet za účelom získania neoprávnených financií. Žiadame tiež odstránenie monopolu a verejnú kontrolu nad predraženým a nefunkčným vysielaním DVB-T.

Ján Luterán starší

Ján Luterán starší

Bloger 
  • Počet článkov:  125
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Venujem sa publicistike okolo problematiky slobodného príjmu SAT TV, DVB-T, internetu a vlastne píšem o všetkom, čo človekaoslobodzuje a skvalitňuje mu život. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu