reklama

RAČIANSKY POLMARATÓN, RAČIANSKA DESIATKA 2014-najlepší športovci

Vraví sa, že s kým sa stretávate, takým sa stávate. A tak som sa začala stretávať s najlepšími športovcami – či už s Joelom Maina Mwangy z Kene, ktorý o 11 sekúnd prekonal minuloročný rekord na tohtoročnom ČSOB Bratislava marathone alebo stretnutia s bratmi Drotovanovcovmi a tiež „fotoobjatie“ s trojnásobným olympijským víťazom v hode oštepom Jánom Železným, ktorý odštartoval preteky. To, že niečo na tom bude, dokazuje aj moje 3. miesto.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

RAČIANSKY POLMARATÓN, RAČIANSKA DESIATKA 2014-najlepší športovci

Dňa 26.4. 2014 sa uskutočnil 3. ročník Račiansky polmaratón, Račianska desiatka 2014. Na tento beh som sa celý rok tešila, nakoľko som absolvovala predchádzajúce ročníky a v roku 2013 som si odnášala nádherný pohár za druhé miesto a potešil by ma ďalší „prírastok“.

Bežalo sa mi veľmi dobre – veď keď som sa začala stretávať s najlepšími športovcami, tak postupne tá bežecká energia prechádza aj na mňa. Trojnásobný olympijský víťaz v hode oštepom Ján Železný výstrelom z „pištolky“ odštartoval preteky. Je to taký zvláštny pocit, keď Vás odštartuje aj naštartuje športovec svetového mena.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Trasa račianskeho behu vedie od TROCH ZAJACOV – krásnej country krčmičky, kde každú sobotu vyhráva iná country kapelka, smerom cez „vinohradnícku oblasť“, ktorá preslávila Raču vínkom, ktoré pila aj anglická kráľovná, smer Svätý Jur a späť. „Račianska frankovka“ minulý rok aj „bežala“ v zastúpení kolegu bežca, ktorý tento rok bežal ako „Strapec hrozna“, asi nemá rád „obyčajný“ bežecký úbor a tak si vždy niečo vymyslí. Je to taká „bežiaca reklama“ propagujúca Račianske vínko. A tento „Strapec hrozna“ sa mi podarilo predbehnúť, čo som považovala za taký môj osobný úspech.

Nebola som na trase nikdy sama, nakoľko polmaratónci bežali dva okruhy a my desiatkári jeden. Ako prví z polmaratóncov sa oproti mne „rútili“ dvaja, ktorí si toto bežecké tempo udržiavali až do cieľa. Prvý dobehol „len“ o 32 sekúnd pred druhým. Bol ním Michal Glaus s časom 1:22:31. Druhým bol môj favorit sused Juraj Drotovan, ktorý mal na trase ešte svojich štyroch starších bratov Michala, Pavla, Jozefa a Štefana – tím THREE RABBITS RAČA – názov podľa country krčmičky v Rači. A Juraj získal aj krásny pohár za najrýchlejšieho Račana. Bratia Drotovanovci sú „Stvorení pre beh“ – žeby budúci ultrabežci?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Potvrdilo sa, že platí s kým sa stretávate, takým sa stávate. Dokazuje to moje 3. miesto na Račianskej desiatke a tak k minuloročnému nádhernému poháru pribudne „prírastok“. Čas oproti minulému roku som si zlepšila o 10 minút aj jedna sekunda, čo ma značne prekvapilo, ale asi je to tým, že som už konečne začala trénovať – veď ma čaká tento rok môj prvý „polmaratónik“.

Po sobotňajšej desiatke ma v nedeľu čakal „bežecký diamant“ beh na 16 km CROSS COUNTRY BABA-KAMZÍK. Nakoľko som sa začala „obklopovať“ s úspešnými bežcami a športovcami, tak sa ani neviem ako „zákonite“ postupne stávam úspešnou aj ja. Vyskúšajte to aj Vy – naozaj to funguje – „S kým sa stretávate, takým sa stávate“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1550752508484659.1073741874.100006497747672&type=1

Autorka: Soňa Macejáková

Soňa Macejáková

Soňa Macejáková

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Rozhovor so Soňou Macejákovou v časopise PARAZOL (strany 31 - 35): Nikdy neviete, čo dokážete, pokiaľ to neskúsite http://issuu.com/parazolucm/docs/4cislo V roku 2011 mi vyšla kniha pre deti v slovensko-anglicko-Braillovom prevedení TISÍC OČÍ-THOUSAND EYES o pomoci psa rôznym skupinám ľudí. V 55-tich rokoch som si odbehla môj prvý beh Devín-Bratislava - 12 km a odvtedy behávam a teším sa na môj prvý polmaratón tento rok do Košíc. Na stránke www.beh.sk DOJÁKY mám 8 článkov o mojich behoch. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu