reklama

Noviny v Botswane a "Sala Sentle"

Vy ste si vimli, že ja pem na konci blogu Sala Sentle, čo znač Do Videnia. Ptate sa možno vy, že prečo ja takto končm každ člnok. Odpoveď je jednoduch - noviny v Botswane je už dlh tradcia aj v Setswana psať. Pred vyhlsenm slobody psalo sa v Angličtine.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Noviny v Botswane majú dlhú tradíciu v Setswana, čo značí prebranie Setswana kultúry a prvkov Botswana. Sala Sentle je spojené so slušnosť k iným ľuďom. My hovoríme v Botswane Sala Sentle vždy ako rozlúčenie. Pisatelia článkov v Setswana zobrali túto slušnosť ako rozlúčenie. Odvtedy oni používaju Sala Sentle v článkoch, ktoré napísali.

To znamená, že tento článok končí sa s slovom (fráza) Sala Sentle - Do Videnia. To vyzerá smiešne pre cudzincov z Európy alebo Slovensko. Ale to je tak, že každý článok ako úcta k tradícii čo začali oni písať po Setswana noviny prvé, odvtedy dodržuje sa. Takže v každom článku vy nájdete po prečítaní frázu Sala Sentle. Je to už ľudová slušnosť pozdraviť na konci.

Nedivte vy sa, ale ja skončím so slovom Sala Sentle (Do videnia).

Abal Magdolius

Abal Magdolius

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som Abal Magdolius z krajiny Botswana. Prisiel som na Slovensko roku 1995 a studoval som pravo. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáBotswanaCudzinec na SlovenskuJazyk Botswana / Setswana

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu