reklama

ME 2008 - štvrťfinále

V nasledujúcom článku sa budem venovať vyraďovacím bojom na ME 2008. Tohtoročné štvrťfinálové zápasy (nielen tie, no najmä tie) boli naozaj veľmi zaujímavé a prinášali také prekvapujúce výsledky, ktoré by človek po základných skupinách nečakal (teda ja rozhodne nie). O prekvapivosti svedčí aj to, že iba jeden víťaz skupiny (Španieli) dokázal postúpiť do semifinále.

Písmo: A- | A+

Portugalsko - Nemecko 2:3

Hneď prvé štvrťfinále sa pre mňa skončilo prekvapením. Portugalci prešli skupinou pomerne hladko, v dôležitých momentoch dokázali zahrať dobre a efektívne vpredu, hoci im chýbal kvalitný zakončovateľ. Naopak, Nemci sa trápili, najmä obrane sa veľmi nedarilo. Preto som čakal, že C. Ronaldo a spol. vyškolia zverencov Lowa. Nuž...

Ako kľúčový sa ukázal návrat B. Schweinsteigera po odpykaní si trestu. Sám strelil prvý gól a po jeho centroch padli aj zvyšné dva. Nemci mali celý zápas pod kontrolou a opäť raz ukázali, že v kľúčových momentoch sa vedia zomknúť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Chorvátsko - Turecko 1:1, 1:3 pen.

Pomerne nudný zápas s infarktovým koncom. Asi takto by sa dalo charakterizovať toto semifinále. Obe mužstvá hrali zabezpečene, viac z hry aj šancí mali Chorváti. Keď dali minútu pred koncom predĺženia gól, zdalo sa, že je rozhodnuté, no Turci neostali nič dlžní svojej povesti o obratoch a vyrovnali. Záverečná penaltová dráma sa skončila úplnou katastrofou Chorvátskych exekútorov, keď iba jeden dokázal skórovať.

Holandsko - Rusko 1:3 pred.

 Asi najkrajšie štvrťfinále s najprekvapivejším výsledkom. Rusi sa vypli k veľkému výkonu a počas celého zápasu boli lepším družstvom. Holanďania si nevedeli poradiť s ich aktívnym pressingom. A hoci sa im podarilo odpovedať na vedúci gól zbornej, v predĺžení už Rusi úplne dominovali a dvoma gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu. Holanďania najmä na konci pôsobili výslovne bezradným dojmom, čo asi čakal málokto po presvedčivom víťazstve v skupine smrti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Španielsko - Taliansko 0:0, 4:2 pen

Asi najnudnejšie semifinále. Taliani vyrukovali s "catenaciom", t.j. betónová obrana. Španieli sa snažili, no tiež mysleli na zadné vrátka, takže to bol najmä boj v strede ihriska, ktorý dospel až do jedenástkového rozstrelu. V ňom sa stal hrdinom brankár I. Casillas, ktorý chytil dve jedenástky, pričom jeho náprotivok Buffon iba jednu.

Pavol Majher

Pavol Majher

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent s trochu netradičným pohľadom na život i na všetko, čo k nám prináša. Zoznam autorových rubrík:  Čo ma oslovuje...ĽudiaMoja škola a jaSúkromnéŠportNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu