Až dva celé dni som vymýšľala názov pre tento recept, ale neprišla som na nič. Iba na jednoduché cestoviny s tuniakom. Tak sa pusťme do varenia. Recept platí pre 2 porcie:
½ balíčka prílohových cestovín (kolienka, vrtuľky, špirálky, ..)
1 konzerva drveného tuniaka vo vlastnej šťave
2 vajíčka
100 g ovčieho syra v slanom náleve
4 pl lyžice olív (je jedno či zelené alebo čierne)
2 strúčiky cesnaku
1 pl lyžicu olivového oleja
soľ, čierne korenie, biele korenie, bazalka
Do vriacej osolenej vody, kde ste pridali trochu obyčajného stolového oleja, vložte variť cestoviny podľa návodu na balíčku. Zároveň si uvarte vajíčka na tvrdo. Môžete ich variť rovnako dlho ako cestoviny. Zatiaľ si očistite a rozotrite cesnak s trochou soli, otvorte konzervu tuniaka a zlejte štavu, nakrájajte syr na kocky asi 1 x 1 cm. Ja zvyknem nakrájať aj olivy na osminky, ale to nie je potrebné ak máte radi celé olivy. Po dovarení cestoviny preceďte a nechajte trochu vychladnúť, nie úplne. Medzitým pokrájajte vajíčka na kocečky. Cestoviny po vychladnutí polejte olivovým olejom, pridajte roztlačený cesnak, bazalku, a čierne a biele korenie podľa chuti. Celé to dobre premiešajte. Potom pridajte tuniaka, nakrájané vajíčka, syr a olivy. Všetko premiešajte.
Prajem dobrú chuť.
PS: Ešte tip na syr: predajňa Terno – syr Balkán v konzerve za cca 56,-Sk