reklama

Ako sa vyrovnať s kritikou pri plánovaní svadby

Počas plánovania svadby sa určite stretnete s mnohými hodnoteniami vašich rozhodnutí. Niektoré budú pozitívne, iné negatívne. Ako sa vyrovnať s tými negatívnymi a zachovať si zdravý rozum si povieme v tomto článku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Ako sa vyrovnať s kritikou počas plánovania svadby
Ako sa vyrovnať s kritikou počas plánovania svadby (zdroj: https://goo.gl/KNtH5g)

Pripravte sa na to, že počas plánovania svadby sa budete stretávať s mnohými názormi na to, ako by váš deň mal vyzerať, ako by ste mali postupovať pri plánovaní, čo by ste na svadbe mali a čo nemali mať, koho by ste mali a nemali pozvať, ako by mala vyzerať výzdoba, aké svadobné šaty by ste si mali vybrať a podobne.

Skrátka, každý, s kým budete hovoriť o svadbe bude mať na niečo nejaký názor. Často s vašimi rozhodnutiami ľudia budú súhlasiť a budú vašu voľbu chváliť, ale často krát budú mať aj opačný názor a budú vás priamo alebo nepriamo kritizovať. Musíte si však uvedomiť, že každý človek má iný vkus a iné názory na rôzne veci a jednoducho sa nedá vyhovieť každému. Keby ste mali všetky svoje rozhodnutia prispôsobovať tomu, aby ste vyhoveli iným ľuďom, svadba by nakoniec vôbec nebola podľa vašich predstáv a pravdepodobne by ste sa z toho zbláznili, lebo vždy by sa našiel niekto, kto by bol s niečím nespokojný.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

S kritikou a rozdielnymi názormi ľudí sa môžete stretnúť pri ktorejkoľvek časti plánovania. Vaša rodina bude mať pravdepodobne čo povedať k zoznamu hostí, nemusia súhlasiť s výberom miesta a typom obradu, ktorý zvolíte a vaše kamarátky zas nemusia schvaľovať váš výber svadobných šiat, nemusí sa im páčiť výzdoba a účes, ktorý chcete mať a podobne. Je dôležité, aby ste na to boli pripravená a nedali sa odradiť od svojich plánov nesúhlasom druhých ľudí. Ak túžite po jednoduchých obtiahnutých šatách, ale vaše kamarátky vás prehovárajú na princeznovskú sukňu, lebo také jednoduché šaty sa podľa nich na svadbu nehodia, ignorujte ich rady. Vyberte si šaty, ktoré sa páčia VÁM a v ktorých sa VY budete cítiť príjemne a pohodlne. Je to vaša svadba a vaše svadobné šaty a teda aj vaše rozhodnutie. To isté platí pri všetkom ostatnom. Ak túžite mať výzdobu z karafiátov, ale vaša mama si myslí, že je to nevhodné, lebo karafiáty sa zvykli dávať na konci školského roka učiteľkám, opäť si tento názor nevšímajte a urobte si výzdobu, ktorá urobí šťastnou vás.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aby ste si plánovanie svadby užili naplno a neznepokojovali sa tým, čo sa druhým ľuďom páči a čo by na to alebo to povedali, najlepšie, čo môžete urobiť, je kritiku si nevšímať. Uvedomte si, že je to vaša svadba a preto by mala byť podľa vašich predstáv. V prípade, že si niekto chce za každú cenu presadzovať svoj názor (zvyčajne to bývajú členovia rodiny), slušne ho poproste, aby vám do plánovania nezasahoval. Vysvetlite vašim blízkym, že si ich rady a názory ceníte, ale svadbu máte len raz a preto chcete, aby bola podľa vašich predstáv.

Prajem veľa šťastia pri svadobných prípravách, veľa zábavy pri plánovaní a minimum stresu a kritiky. :)

Zuzana Malinikova

Zuzana Malinikova

Bloger 
  • Počet článkov:  187
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Svadba by mala byť dokonalým dňom pre všetkých zúčastnených. Aby som mohla čo najviac párom splniť sen o krásnej svadbe, založila som svadobnú agentúru Svadby podľa Ely, z ktorej sa neskôr stal svadobný salón. Ak vás zaujme nejaká informácia v článku alebo budete mať akúkoľvek otázku ohľadom svadby, či svadobných šiat, neváhajte ma kontaktovať na emailovej adrese: zuzana@svadbypodlaely.sk. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu