reklama

Svadobný rozpočet: položky, do ktorých sa naozaj oplatí investovať

Pri plánovaní svadobného rozpočtu si treba dobre premyslieť za čo ste ochotní vyhodiť peniaze a na čom radšej ušetríte. Ak sa neviete rozhodnúť, tu je drobná inšpirácia. Investíciu do týchto vecí určite neoľutujete.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Svadobný rozpočet: Položky, do ktorých sa naozaj oplatí investovať
Svadobný rozpočet: Položky, do ktorých sa naozaj oplatí investovať 

Rozprávková svadobná sála

Od miesta veľmi záleží akú atmosféru bude mať celá svadba – rôzne prostredia vyvolávajú rôzny dojem. Nemôžete mať napríklad rozprávkovú svadbu v stodole, alebo uvoľnenú bohémsku slávnosť v modernej konferenčnej sále. Pri výbere miesta si preto dajte záležať na tom, aby odrážalo vašu predstavu o svadbe. V svadobnej sále, ktorá bude odzrkadľovať vašu predstavu sa budete cítiť výborne a atmosféru vašej svadby si tak budete dlho pamätať nielen vy ale aj vaši hostia.

Okrem typu miesta je veľmi dôležité aj to ako vyzerá. Keď na svadbu zvolíte prekrásne miesto, nebudete už potrebovať investovať veľa času a energie do toho, aby ste ho vyzdobili podľa svojich predstáv.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ďalšou dôležitou črtou, ktorú by ideálne miesto malo mať je príjemný a ochotný personál, ktorý vám vždy vyjde v ústrety a svadobné prípravy, ako aj samotný svadobný deň vám uľahčí a spríjemní.

Správne miesto vašu svadbu urobí výnimočnou a nezabudnuteľnou a preto sa do neho oplatí investovať.

Vysnené svadobné šaty

Svadba je jednou z najvýznamnejších udalostí v živote, preto by ste sa mali v tento deň cítiť naozaj výborne – krásna, šťastná, sebavedomá, spokojná a v pohodlí, taká by mala byť každá nevesta. Veľkú zásluhu na tom ako sa v deň svojej svadby budete cítiť majú práve svadobné šaty. Preto je dôležité, aby ste si na ich výbere dali naozaj záležať a preto sú svadobné šaty aj jednou z tých položiek, do ktorých sa oplatí investovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Samozrejme to neznamená, že za šaty musíte zaplatiť 1000, 2000 alebo 3000 eur inak nebudete spokojná. Drahé šaty vás nevyhnutne neurobia šťastnou a je naozaj nerozumné vyberať si šaty spomedzi modelov, ktoré si nemôžete dovoliť. Určite hľadajte svadobné šaty v rámci svojho rozpočtu, keď však nájdete také, do ktorých ste sa zamilovali, nenechajte sa odradiť cenou. Túto investíciu určite oceníte, keď budete kráčať v dokonalých šatách k oltáru.

Kvalitný fotograf a kameraman

Fotograf a kameraman sú ľudia, ktorí vám zabezpečia spomienky na vašu svadbu, preto túto investíciu určite neoľutujete. Kvalitný fotograf a kameraman vám zabezpečia nielen krásne zábery z vašej svadby presne podľa vašich predstáv, ale zároveň vám aj spríjemnia fotenie alebo nakrúcanie, odporučia vám aké zábery urobiť, čo zachytiť a ako sa tváriť a pomôžu vám uvoľniť sa. Okrem toho nezabudnú počas svadby zachytiť každého z vašich hostí, aby ste mali pamiatku na všetkých zúčastnených. A to predsa chcete – uchovať si krásne spomienky na tento významný deň.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Šikovný DJ

DJa zrejme väčšina ľudí nepovažuje za niekoho, za koho by sa oplatilo priplatiť si. Zamyslite sa však nad tým, kto alebo čo väčšinu večera zabáva vašich hostí. Nie kvety a zákusky robia atmosféru na svadbe, ale hudba. Od hudby veľmi záleží ako sa bude vyvíjať večer, či sa budú hostia baviť a tiež či sa budete baviť vy. Dobrý DJ vie, kedy má hudbu stíšiť, aby sa mohli ľudia rozprávať, vie kedy ukončiť tanečné kolo alebo ho predĺžiť, vie aké tanečné kolá za sebou zaradiť, vie sa prispôsobiť vývoju večera a meniť hudobné štýly podľa potreby a samozrejme, vie vám svadbu aj moderovať. Navštívila som už niekoľko svadieb, ktorých priebeh narušilo práve zlé načasovanie hudby, alebo na ktorých sa ľudia nebavili, lebo DJ zle hral. Nemyslite si preto, že na hudbe a DJovi nezáleží. V konečnom dôsledku investíciu do tejto položky oceníte nielen vy ale aj vaši hostia, ktorí sa vďaka tomu na vašej svadbe skvele zabavia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Skúsená koordinátorka

Ak si chcete ušetriť stres, množstvo času a vybavovania, určite si na svadbu zabezpečte koordinátorku. Ak s ňou začnete pracovať hneď od začiatku, pomôže vám nielen ujasniť si predstavu o svadbe, ale tiež urobiť si prehľad o cenách a zostaviť rozpočet, odporučí vám dodávateľov, vysvetlí, čo treba zabezpečiť čo najskôr a môže vám pomôcť aj s hľadaním miesta. Počas celého plánovania svadby sa na ňu môžete obracať s vašimi nápadmi a požiadavkami a spolu tak pripraviť dokonalú svadbu podľa vašich predstáv a bez stresu. V deň svadby vám nakoniec zabezpečí nazdobenie sály na obrad aj hostinu a počas celého dňa bude dozerať na to, aby všetko išlo podľa plánu.

Zuzana Malinikova

Zuzana Malinikova

Bloger 
  • Počet článkov:  187
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Svadba by mala byť dokonalým dňom pre všetkých zúčastnených. Aby som mohla čo najviac párom splniť sen o krásnej svadbe, založila som svadobnú agentúru Svadby podľa Ely, z ktorej sa neskôr stal svadobný salón. Ak vás zaujme nejaká informácia v článku alebo budete mať akúkoľvek otázku ohľadom svadby, či svadobných šiat, neváhajte ma kontaktovať na emailovej adrese: zuzana@svadbypodlaely.sk. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu