reklama

Tolerance by měla skončit tam kde někdo pod záminkou tolerance chce zničit samotný princip

Našla som dobrý – najlepší komentár pod článkom o Kiskovom postoji. Zaujímavá veta z vyššie v diskusii uvedeného linku : “Tolerance by měla skončit tam, kde někdo pod záminkou tolerance chce zničit samotný princip tolerance.”

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)


Shadi Hamid, expert na Blízky východ zo známeho Brookingsovho inštitútu

http://spravy.pravda.sk/svet/c … okrem iného hovorí : ” Vo všeobecnosti sa dá povedať, že moslimovia sú viac nábožensky zameraní ako kresťania. Európa však musí urobiť viac v tom, ako prijať moslimské náboženské vyjadrenia. Do istej miery sa dá povedať, že sme svedkami boja kultúr. Najmä preto, že v európskych krajinách je väčšina kresťanov pomerne sekulárna a nechce, aby náboženstvo zohrávalo vo verejnom živote príliš veľkú úlohu. Lenže v slobodných spoločnostiach musia mať moslimovia možnosť nábožensky sa vyjadriť. Aj vo verejnej sfére. Európa by si mala uvedomiť, že nie všetci chcú byť sekulárni.”..atď . Európa musí prijať…musia mať moslimovia možnosť nábožensky sa vyjadriť…Európa by si mala uvedomiť..
Rozumiete tomu ? Lebo ja nie.
Nejaký študovaný Arab z Brookingsovho inštitútu hovorí čo Európa musí.
.
Toto je možná cesta pre Európu ktorú treba tvrdo a nekompromisne presadzovať :
Sekulárny štát je štát, ktorý je založený na sekularizme. To znamená, že nie je viazaný žiadnou náboženskou ideológiou a súčasne zaručuje svojím občanom slobodu vyznania. V sekulárnom štáte je akákoľvek cirkev odlúčená od štátu. Prvými sekulárnymi štátmi sa stali tradičné kresťanské štáty, v dvadsiatom storočí však vyhlásili sekularizmus aj niektoré štáty s islamom ako dominantným náboženstvom (napríklad Turecko, Irán v dobe pred islamskou revolúciou), či iným (napr. India).”

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

http://www.sme.sk/diskusie/reaction_show.php?id_theme=2522964&page=2&id_reaction=23582025&action=show_reply_form#23582025

Kto by si chcel prečítať názory občanov na Kisku, tak na tom linku ak ste nestihli, kde už preto zrušili diskusiu.
V celej diskusii je kritizovaný prezident. Voľakedy sme mohli kritizovať aj prezidenta, teraz už sa nemôže, keď má názory na objednávku.

Tak isto tu máme nový zaujímavý článok od úžasného muslima Hatema Berrezouga – blogera na iDNES, ktorého si veľmi vážim pre jeho chápanie tolerancie, rovnoprávnosti a integrácie rôznych kultúr:

"Co na to říct? Co je poněkud překvapivé, milý Růžový Pantere, že jste si nenašel právě prostor v rámci své odborné studie prostudovat jednotlivé články a nezaváhal jste dehonestovat nejen lidi, kteří mají právo na odlišný názor a jeho svobodné vyjádření, ale navíc jste obviňoval i celou redakci iDNESU za síření nenávisti a hoaxů. iDNES mi dalo, i jako muslimovi, možnost se vyjadřovat k aktuálním tématům a ty samé možnosti dostali i jiní muslimové, kteří rovněž mají své blogy na iDNESU. Jestli Vám vadí, že se stavím proti rozšiřování radikální a regresivní formy islámu pocházející z ropných diktátorských režimů (a jedna z nich by pravděpodobně měla předsedat Radě OSN pro lidská práva?!), možná byste tam měli také zkusit prezentovat Vaše růžové iniciativy v arabštině a uvidíte na vlastní oči a pocítíte na vlastní kůži vřelé přivítaní.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tahle forma islámu nemá místo v evropském kulturním prostředí a jestli Vám vadí moje názory, a že je iDNES publikuje, tak pochopte, že se tomu říká SVOBODA MYŠLENÍ a SVOBODA TISKU, ale možná se Vám stýská po Totalitě a Censuře a prosazování Velkého Bratra ve jménu Multikulturalismu… Všechno se musí kritizovat a islám ani muslimové nejsou výjimkou. Buď se naučí civilizovaně a věcně argumentovat, nebo ať se vrátí, odkud přišli ti, kteří barbarsky demonstrují, zapalují auta a ničí veřejný majetek atd.. Aby člověk ve svém zoufalství z nedostatku argumentů tímto způsobem obhajoval nedotknutelnost své víry, musí to být jen vyšinutý idiot.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Možná jste také ve Vaší analýze ignorovali názory 95% diskutujících pod mými články, které neobsahovaly ani rasistické ani xenofobní útoky, všechno co lidi žádali, bylo, aby byla respektovaná jejich kultura, zákony, a aby imigranti byli pro ně přínosem a ne hrozbou ve vlastním domě. Jestli tohle považujete za síření nenávisti, rasismu a hoaxy, tak věřte milý Růžový Pantere, že zrovna Vy nutíte zdravě uvažující lidi k extremismu a nesnášenlivosti, když děláte z viníka obět a z oběti viníka ve vlastním domě.

Není nadarmo, že se říká, že vrána k vráně sedá. Jestli kritizuješ ortodoxní režimy a regresivní formy islámu, jsi odpadlík, a jestli odmítáš vidět svět růžově, tak jsi rasista a xenofobní fašista.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Ano, jsem muslim a v žádném případě nešířím nenávist ani proti svým souvěrcům, ani proti uprchlíkům. Sám jsem migrant, ale časem jsem se naučil respektovat místní kulturu, nezasahovat do ní a hlavně jsem pochopil, že ji nemám přetvářet podle svých představ, ani vnucovat cizí přesvědčení či legislativy, protože by se mi nelíbilo, kdyby se někdo choval stejným způsobem v mé rodné zemi.“

http://berrezouga.blog.idnes.cz/c/479132/podle-hatefree-ja-a-konvicka-jsme-zajedno.html

Mária Malinová

Mária Malinová

Bloger 
  • Počet článkov:  356
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám väčšinou menšinové názory. Zoznam autorových rubrík:  VzťahySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu