reklama

Kasa je prázdna! Rýchlo ju zaplňme!

Presne tieto dve vety ma napadli dnes ráno, keď som cestovala z Piešťan do Žliny. Síce cestujem autom takmer každý deň, lebo je to náplň mojej práce, ale toľko poliacajných hliadok a radarov, koľko som zaznamenala dnes som už nevidela poriadne dlho!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Keďže je dnes piatok, povedala som si, že na cesty vyrazím o niečo skôr, ako bežne, lebo je nielen piatok, ale hlásili na dnes opäť horúčavy. Tak som už o 6,30 sedela v aute a vyrazila som sa za svojimi klientmi. Išla som na jednanie s kórejskými partnermi, tak som sa skáršlila sadou diamantových šperkov, ktoré mi manžel daroval na výročie sobáša, pretože mi vždy prinášajú šťastie a dnes som ho potrebovala.

Ešte som len zišla z privádzača na diaľnicu, a hneď som uvidela pri odpočívadle dve policajné autá. Prešla som sotva 10 kilometrov, a už som videla policajtov s radarom a ďalších hneď o pár metrov ďalej, ktorí vyberali pokuty. Vravím si, asi dnes majú nejakú akciu, ktovie... Pri Trenčíne boli hliadky hneď tri. Zastavovali vodičov, nie niektorých ale každého kto okolo prechádzal. Samozrejme zastavili aj mňa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Musím však povedať, že som bola prekvapená mladými mužmi v policajnom odeve, ktorý boli veľmi zdvorilí a milí. Požiadali ma o doklady - vodičský, technický a občiansky preukaz. Spýtali sa ma, či som pila, ale keďže sami videli, že je ráno a ponáhľam sa, tak mi fúkať nedali, čím ma prekvapili, lebo väčšinou ak sa spýtajú, tak chcú aj dôkaz. Následne ma poprosili, aby som vystúpila z auta, a ukázala im povinnú výbavu.

Skontrolovali lekárničku, kartu prvej pomoci, výstražný trojuholník a vestu. Všetko bolo v poriadku. Chceli však získať aspoň dáke to euro, asi im to niekto "z hora" prikázal. Jeden z mladíkov začal obchádzať moje auto, kontroloval ŠPZ-tku, nálepku kontroly - emisnú aj STK, potom mi nakukol cez okno do vnútra auta, a spýtal sa, čo to mám nalepené na čelnom okne. Že či neviem, že tam nesmiem podľa novej vyhlášky nič mať, čo by mi bránilo vo výhľade.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mám tam totiž nalepenú nálepku, ktorú mi je ľúto strhnúť a vyhodiť, lebo je to darček, ktorý mi darovala moja nevesta. Je to len drobná nálepka lemovaná kamienkami swarovsky. Pôvodone som tam mala nalepený držiak na GPS, ale ten tam už nemám a ostal tam po ňom nepekný fľak, ktorý som takto zamaskovala.

Policajti sa začali medzi sebou dohadovať, ako to vyriešia. Videla som, že chcú odo mňa za každú cenu zinkasovať dáke eurá. Našťastie im do toho zazvonila vysielačka, kde im ich kolega oznámil, že majú zastaviť čiernu Audi s evidenčným číslom, ktoré im nadiktovali, nakoľko vodič prekročil rýchlosť a ich radar ho zaznamenal, majú ho aj odfotografovaného, a auto sa pohybuje rýchlosťou 185Km/hod. Obaja policajti sa len usmiali, a povedali mi, že môžem odísť, ale nálepku mám z čelného skla odstrániť. Obaja hneď chytili do rúk výstrané značky a netrpezlivo čakali pri krajnici na spomínané auto. Vodič zastavil a ja som už len v spätnom zrkadle videla, ako sa obaja policajti spokojne usmievali, lebo vedeli, že chytili veľkú rybu....

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ja som našťastie obišla bez pokuty, ale páni policajti ani nemali dôvod mi akúkoľvek pokutu udeliť, pretože som išla povolenou rýchlosťou a celú výbavu som mala v poriadku.

Keď som potom tak nad tým všetkým rozmýšľala, tak ma napadlo jediné, policajti sú platení z našich daní, a im ešte musíme z našich ťažko zarobených peňazí platiť pokuty. Nuž ale rozpočet, aký bol stanovený na tento rok je už vyčerpaný, štát je hlboko v mínuse, peňazí je málo, a kasa je prázdna... Neviem, či je to viac smutné ako smiešne....

Katarína Malovcová

Katarína Malovcová

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Obycajna zena ktora rada cita knihy rozneho zanru a momentalne vyplna volny cas pisanim blogu Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu