reklama

Návšteva ZOO

S manželom sme naše deti od malička učili vážiť si prírodu a všetkých obyvateľov prírody. Chceli sme, aby spoznali hory a lesy, ale aj zvieratá, ktoré ich obývajú. Postupne ako rástli, začali sme im vysvetľovať, že nie všetky zvieratá môžu žiť voľne v prírode, ale že niektoré žijú aj v zoologickej záhrade. A tak sme ich prvý krát vzali do ZOO v Bojniciach a odvtedy sme tam chodili pravidelne niekoľko krát v roku. A teraz sme sa tam takmer po 10.rokoch vrátili, ale už s našimi vnúčatami. A čo sa tam za tú dobu zmenilo?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Keď sme takmer pred 20.rokmi, vtedy ešte 4 rocnú dcérku a 7 ročného synčeka prvý krát vzali na návštevu ZOO netušili sme, že ich svet zvierat tak veľmi zaujme. V tom čase ešte cestovanie do safari, či dovolenka v exotickej krajine boli len v našich snoch. Nikto z nás netušili, že niekedy budeme do exotických krajín chodiť oddychovať.

Do ZOO sme sa vybrali autom, pretože cestovať v dnešnej dobe autobusom ako kedyi už nie je moderné, a ani príliš komfortné, a ak máte na starosti dvoch malých šintrov, akými sú naši vnúčikovia, tak vám iné ani neostane, len nasadnúť do auta, a nespustiť z nich zrak.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Naši malý šintri boli zo zvierat veľmi nadšený. Obdivovali opičky, papagájov, koníky, kačičky, a samozrejme sa museli vyfotiť na ťavách. Ich oku však neunikli ani hady, ktoré strach naháňali najmä mne. Medvede taktiež chlapcov zaujali, páčilo sa im, ako sa hrali a čistili. Najväčším lákadlom však boli slony, ktoré sa chladili pieskom. Dvojročný Alex doposiaľ nevedel vyslovil "l", ale ako som mu povedala, že to zvieratko, ktoré sa mu tak veľmi páči je "lama", tak nám celou cestou rozprával len jediné : lama, lama, lama.... O rok starší Tobias zase nemohol pochopiť, prečo som kozičku s roškami nazvala antilopou. Chlapci boli naozaj veľmi zlatí, a o zvieratá prejavovali záujem.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Musím však povedať, že som z návštevy ZOO v Bojniciach bola trošku sklamaná. Poviem Vám otvorene, že som čakala nielen veľké množstvo návštevníkov, ale najmä veľa nových zvierať. Mala som pocit, že keď sme sem chodievali pred mnohými rokmi, bola tu aj starostlivosť o zvieratá na oveľa vyššej úrovni. Dokonca som mala pocit, akoby tu tych zvierat bolo akosi menej.

Vstupné bolo celkom prijateľné 3 € za dospelú osobu, a za našich malých šintrov sme dokonca neplatili, pretože vstupné vyberajú až za deti, ktoré majú viac ako štyri roky, takže to bola taká celkom pozitívna správa.

Niekto sa možno nad týmto článkom pousmeje, ale ja Vám poviem, mne sa po ceste v ZOO tlačili slzy do očí, ani som nemohla uveriť, že ten čas tak rýchlo beží, a že tí drobci, ktorí okolo nás pobehovali neboli naše deti, ale deti našich detí.......

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A vy aký máte pocit z návštevy ZOO nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí?

Katarína Malovcová

Katarína Malovcová

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Obycajna zena ktora rada cita knihy rozneho zanru a momentalne vyplna volny cas pisanim blogu Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu