reklama

Aký mobilný telefón kúpiť?

Keď som dostala pred dvanástimi rokmi prvý mobilný telefón od šéfa v spoločnosti, v ktorej som pracovala, bola som veľmi pyšná. Vôbec mi nevadilo, že telefón mal niekoľko kilogramov, bol nespratný a mohla som z neho telefonovať len v aute. Moje deti mali v tom období niečo cez 15 rokov, a keď prvý krát telefonovali z môjho služobného telefónu bol to pre nich neopakovateľný zážitok. Pamätám si, ako chodil syn po celom sídlisku a všetkým kamarátom rozprával o mobile, ktorý má mama v aute.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Presne na tieto chvíle som si dnes spomenula, keď som čakala takmer pol hodinu v rade u mobilného operátora. Bola som viac ako len dosť prekvapená, keď mi slečna na moju otázku prečo je na celej predajni len ona sama odpovedala, že jej tri kolegyne išli na obed. Vravím, prepáčte, ale keď tu pracujete štyri, nemohli by ste chodiť na obed len po dve? Pretože nie každý má čas čakať na vybavenie takmer hodinu. Slečna ma hneď uzemnila odpoveďou, že je to tak v poriadku, pretože im to dovolil ich šéf. Viac som sa radšej nepýtala, a požiadala som ju, aby mi odporučila niektorý z paušálov, ktoré ponúkajú a spýtala som sa aj na ponuku mobilných telefónov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

O pár dní mi bude končiť platnosť paušál a manžel k narodeninám dostal od švagra kupón na polovičnú cenu paušálu počas celých dvoch rokov. Kupón som chcela využiť a kúpiť si aj mobil, lebo ten ktorý používam teraz prestáva slúžiť. Batéria mi vydrží zhruba dva či tri dni, a to je dosť málo a hlavne telefón sa sám od seba vypína.

Povedala som slečne, koľko minút zhruba za mesiac pretelefonujem, a ona mi odporučila paušál. Cena bola celkom prijateľná. Potom mi mi začala vymenúvať rôzne značky mobilných telefónov. Ja som však poznala len jedinú značku spomedzi tých, ktoré mi vymenovala, tou značkou bola Nokia. Značky ako Sony Ericson, či Samsung som už niekedy počula, ale názvy ako Iphone a HTC mi nehovorili vôbec nič. Spýtala sa ma, koľko chcem do kúpy mobilu chcela investovať. Spýtala som sa, aké sú ceny mobilov. V televízií som síce v reklame videla, že ponúkajú mobily od 1 €, ale pravdupovediac som tomu nechcela ani uveriť, lebo pamätám si, že kedysi sme za prvý mobil pre syna zaplatili 6-tisíc korún. Keď mi však ukázala mobili, ktoré sa mi celkom páčili, zistila som, že najväčší problém budem mať s ovládaním telefónu. Tlačidlá boli na každom telefóne miniatúrne, a bolo ich veľmi veľa. Nemala som problém vybrať si telefón, ktorý by sa mi páčil, ale mala som problém vybrať si telefón, ktorý by som dokázala bez problémov ovládať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nakoniec som po viac ako hodine odišla z predajne nielen bez telefónu, ale aj bez paušálu. Musím si totiž doma preštudovať na internete všetky telefóny a nájsť si taký, ktorý by som mohla zvládnuť ovládať.

Slečne sa zdali všetky telefóny jednoduché, ale mne pripadali veľmi zložité, a najmä tie drobučké tlačidlá, no neviem, ale myslím, že nebudem asi jedinou, ktorá má takýto problém. Teraz len dúfam, že v mori informácií nájdem taký mobil, ktorý zvládnem ovládať aj ja. Ja predsa potrebujem z mobilu len telefonovať, a občas poslať dáku tu správu. Funkcie ako fotoaparát, pripojenie na internet, nahrávač zvuku a neviem aké iné vymoženosti vôbec nepotrebujem. Potrebujem telefón na telefonovanie!

Katarína Malovcová

Katarína Malovcová

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Obycajna zena ktora rada cita knihy rozneho zanru a momentalne vyplna volny cas pisanim blogu Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu