
dve tri malé žemličky, najlepšie cereálne
dve vajíčka
bylinky /bazalka, oregano, v pohode sušené/
mlieko - přiměřeně...
hladká múka /alebo špaldová, ešte lepšie/
muškátový orech
soľ /to je jasné/
A ideme na to. Pokrájame žemličky, zalejeme troškou mlieka. Necháme malou chvíli oddechnout, ako by povedal Zdeněk.. A! Vyšlaháme si oddelene bielka a žĺtka. Do žĺtok prídame trochu múky a mlieka. A jasné! Bylinky, hlavne bylinky!! Pridáme mokré žemličky, môžeme trochu osoliť, prípadne jééémne okoreniť. Fakt jemne. /Alebo vobec!/ Pridáme muškátový oriešok. Zmiešame s vyšľahaným snehom.
A potom! Jemne si vymastíme poháriky olejom, vysypeme múkou a vlejeme cesto asi tak do 3/4.
Do hrnca dáme vodu, privedieme k varu. Do vriacej vody ponoríme šálky, prikryjeme pokrievkou.
A o pár minút! Čo naše oči nevidia je, že nám knedlíky pekne nakynú!
Zapichite dovnútra špajdlu a skúste, či sa nelepí. Ak sa nelepí, môžete šálky vybrať a ponoriť do studenej vody, aby sa nám cesto odlepilo od pohára.
A potom, o pár minút, keď poháre vychladnúú...
Tramtadadááá! Knedlíky sú na svete! Môžete pokrájať takou tou šnúrkou na varenie,
ale ak ste rovnaký burani ako ja, dobrý bude aj nôž!
A vyzerá to asi takto!! Ha Ha! Dobrú chuť.
PS: Toto zrovna nie je recept na chudnutie. To je fakt. To som robila sviečkovú svojho času...
Ale dobré boli!