reklama

Vydala sa za cudzinca, so Slovenskom sa môže rozlúčiť

Ako by sa vám páčilo, keby ste si krajinu, v ktorej budete žiť nevybrali sami, ale rozhodli by za vás okolnosti, prípadne váš partner? Táto otázka mi napadla, keď som sa od kamarátky, ktorá býva v Londýne dozvedel, že čaká dieťa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (143)

Nebolo by to nič zvláštne, keby jej priateľ nebol Arab.
Rozmýšľal som, v ktorej krajine budú žiť. Na Slovensku by asi mali problémy nájsť si prácu, ktorá by im zabezpečila rovnaký štandard, aký mali v Anglicku. Navyše on nevie po slovensky. V arabskej krajine by pravdepodobne mala kamarátka problém zvyknúť si na to, že žena tam má iné postavenie a práva ako muž. Jednoducho rozdielna kultúra a náboženstvo.
Ostala by asi len jedna možnosť, ostať v Británii. Ale chcú obidvaja žiť práve tam?

Iná kamarátka sa sťahuje na opačný koniec zemegule, do manželovej vlasti, 16000 km od Slovenska. Ak doteraz chodila z 2000 km vzdialeného Anglicka domov raz za rok, tak teraz to z Austrálie bude možno raz za 5 rokov. Vedela, že to asi príde, ale nemyslela, že tak skoro. Má ale šťastie kultúrou je to krajina podobná európskym.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Poznám ďalšie dievčatá, ktoré majú partnerov z rôznych krajín, od Jamajky až po Afganistan. Je jasné, že teraz to neriešia, ale ak sa rozhodnú spolu ostať, otázke, kde si urobia svoj spoločný domov sa nevyhnú.

Áno, vzťahy sú o kompromisoch, ale rozhodnutie o mieste, kde strávime zvyšok života je niečo iné, ako dohoda, ku koho rodičom sa pôjde v nedeľu na obed.

Týmto článkom nechcem nikomu nahovárať, aby si vyberal partnera podľa krajiny z ktorej pochádza, srdcu nikto nerozkáže. Chcel som len pripomenúť, že aj keď si myslíme, že sme úplne slobodní, niekedy to nemusí byť úplne pravda.

Peter Marci

Peter Marci

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Absolvent pracovného pobytu Vo Veľkej Británii, snažiaci sa pomôcť ľuďom, ktorí to chcú skúsiť tiež. Zoznam autorových rubrík:  AnglickoFinancieSrandičkyPráca v zahraničíHudbaZ uliceSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu