reklama

Anglicko:Práca vám môže kúpiť 20 rokov života. Hlúposť či realita?

Nečakajte návod na to, ako žiť o 20 rokov dlhšie. Na to vám možno odpovedia lekári. Ja vám ponúkam návod na to, ako si život užiť podľa vlastných predstáv.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Určite poznáte formulku "čas sú peniaze". Najčastejšie je tým myslené: "keď venujem čas práci, budem mať peniaze". Napadlo mi, že to predsa musí fungovať aj naopak. Jednoduchá matematika predsa hovorí: ak x=y potom aj y=x a teda musí platiť, že "penize sú čas". Teda, ak máme peniaze, budem mať čas s ktorým si môžem robiť čo chcem.

Ako ale získať dosť peňazí, aby som mohol žiť život podľa svojich predstáv?

Pre mňa je odpoveďou na túto otázku práca v Anglicku. Chcete vysvetlenie? Nech sa páči.

Ako sa kupuje čas?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Môžeme sa na to pozrieť z dvoch pohľadov.
Z môjho platu, ktorý som mal na Slovensku som pri všetkej skromnosti dokázal ušetriť každý mesiac najviac 2000 korún. Keby som sa chcel potešiť a kúpiť si počítač za 25 000 Sk musel by som pracovať a poriadne šetriť celý rok. Áno, mohol by som si ho kúpil aj na splátky a mal by som ho hneď, ale stálo by ma to ďalšie 2-3 mesiace práce a odriekania. Ak by som si naň zarábal v Anglicku, kúpil by som si ho bez problémov z jednej výplaty. Za jeden mesiac práce v Anglicku som si ušetril celý rok práce na Slovensku. Keď to vynásobíme, za dva roky práce v UK ušetrím toľko, ako za 20 rokov práce na Slovensku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Znie to až príliš neuveriteľne? Dobre, buďme skeptici a berme, že kúpený čas je iba ten, ktorý môžeme prežiť bez toho, aby sme museli pracovať.
Opäť príklad. Doma som každý mesiac potreboval na prežitie 6 000 Sk. Ak by som sa po 2 rokoch práce v Anglicku vrátil s pol miliónom korún (čo by nemal byť problém), tak by mi to vydržalo na celých 83 mesiacov, teda skoro na 7 rokov života bez nutnosti pracovať. Hovoríte, že by vás to nebavilo? Ani mňa nie, ale čo by vám bránilo nájsť si prácu, ktorú by ste si nevyberali podľa, či vám výplata dovolí prežiť, ale podľa toho či vás práca bude baviť. Alebo prečo nerozbehnúť svoj vlastný business? Či stráviť sedem rokov cestovaním po Thajsku alebo Indonézii? ;-) A na to vám stačia len 2 roky práce v Anglicku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V každom prípade si myslím, že sa oplatí žiť skromnejšie jeden rok, ako sa uskromňovať desať rokov.

A ešte jeden tip na záver

Na nákup času (zarábanie peňazí) sú najvhodnejšie krajiny, kde je čas vzácny: západná Európa, napr. spomenuté Anglicko, alebo severná Amerika. Na jeho príjemné trávenie sú zase vhodné krajiny, kde čas nemá veľkú cenu. Napríklad krajiny Ázie a Afriky. V Európe samozrejme ešte stále východ, vrátane Slovenska.

Je len na nás, ako si ceníme život a čas ktorý máme na jeho prežitie.

Peter Marci

Peter Marci

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Absolvent pracovného pobytu Vo Veľkej Británii, snažiaci sa pomôcť ľuďom, ktorí to chcú skúsiť tiež. Zoznam autorových rubrík:  AnglickoFinancieSrandičkyPráca v zahraničíHudbaZ uliceSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu