Avokádová nátierka je jedna z najjednoduchších, ktorú v rubrike prinesiem. Charakterizuje ju sviežosť, zelená farba a spomínaná jednoduchosť. Jej prípravu zvládne aj úplný gastronomický laik. Praktickou stránkou je časová nenáračnosť.
Na prípravu tejto delikatesy budete potrebovať:
Zrelé avokádo
Cesnak (pár strúčkov podľa chuti)
Soľ
Plátok citrónu
Hrianky
Avokádo opatrne ošúpte a vidličkou roztlačte na jemnú kašu. Pridajte pretlačený cesnak. Odporúčame aspoň štyri strúčiky. Osoľte podľa chuti a pokvapkajte pár kvapkami citrónu, aby si nátierka dlhšie udržala svoju krásnu zelenú farbu. Už stačí len premiešať vidličkou a nátierka je hotová.
Recept nájdete aj na www.kamnajedlo.eu
Ideálna pochúťka na začatie dňa, alebo na večerné chrumanie.