reklama

O komoditnom trhu

Miestni o ňom hovoria ako o svojom wall streete. Kultúrne podujatie, čo patrí ku koloritu vidieka. Našinec sa má možnosť zabaviť, pozhovárať sa a spraviť obchod sezóny - výročná schôdza záhradkárov a chovateľov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

S obľubou na ňu prichádzajú všetci, ktorí majú záujem o záhradkárske prebytky či novinky a nezáleží, že vlastnia veľký sad, či iba záhradku v niekoľkých črepníkoch na parapetnej doske. Dôležité komodity tu možno kúpiť, ale ešte častejšie vymeniť.

Medzi top tovary patrí určite med. Kvetový, či ešte vzácnejší agátový a zaručene pravý včelí. Niekto zvykne hľadať zajaca - samca, na" hosťovačku". Hospodár cíti, že napriek počasiu sa jar blíži a chov treba rozbehnúť.

Medzi zaujímavosti určite patrí aj informácia, že sa dakde chystá zabíjačka a gazda hľadá dobré vínko, ktoré vymení za jaternice či oškvarky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čulo sa tu vymieňajú tulipánové cibule za gladiolové, ponúkajú alebo hľadajú rôzne druhy ovocných vín, orechy, tekvicové semiačka, čokoľvek.

No a potom tu je ešte jedna lákavá komodita - v neďalekej pálenici vypálená domáca hruškovica a marhuľovica.

...a platina medzi všetkými - slivovica.

 Počúvaš ako sa odborníci nadchýnajú, vidíš, ako otŕčajú pohárik proti svetlu, privoniavajú. Vraj má krásnu retiazku /hoops/ na hladine, k okraju pohára. Sánka ti padá pri básnických zvratoch, keď chlapi spievajú ódy na 52% mok. 

Mariana Nagyová

Mariana Nagyová

Bloger 
  • Počet článkov:  136
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som žena - veselá, rozumná, nervózna, hysterická, milujúca, panovačná, kamarátska,vtipná, hašterivá.... Zoznam autorových rubrík:  moji rodáciaj taképele meleNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu