Modra. Skupinu delím na polovicu. Jedna časť ide pozrieť do majoliky, druhá by mohla stihnúť obed. Deň predtým obtelefonovávám 3 reštaurácie v meste, kde by som mohla priviesť po 10 návštevníkov na obed. Dostávam odpoveď, že v čase obeda ponúkajú iba obedné menu.
Pokúšam sa vybaviť, aby si návštevníci mohli vybrať z jedálneho lístka. Americkí seniori by radi ochutnali niečo zo slovenských špecialít.
To nestíhame, počujem odpoveď. Ani ich sem neposielajte! Túto odpoveď som počula už druhýkrát.
Ja, blbá, že im nanucujem hostí!
Vo svete je bežné, že ak sprievodca dovedie do stravovacieho zariadenia skupinu, má jedlo grátis. Mne o to vôbec nejde. Som rada, ak prichádzajú návštevníci na Slovensko. Máme im čo ukázať, s čím sa pochváliť. Vo svete si majitelia reštaurácií zrátali, že ak sa príde skupina 60 osôb najesť, strávia v reštaurácii maximálne dve hodiny, zarobia toľko, čo inokedy za týždeň.
Zdá sa, že iba na Slovensku niektorí nevedia rátať.
Myslím, že sa prerátali.