reklama

Pracovný pohovor či uvoľnený pokec?

Minulý týždeň som sa rozhodla uverejniť svoj životopis a trošku pozisťovať aké spoločnosti s akými ponukami práce sa mi ozvú. Mám síce prácu, ale mala som chuť zistiť čo nové a teda lepšie mi ponúknu. Bola som veľmi prekvapená s výsledkom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)

Hneď po zverejnení životopisu sa mi ozvali 3 firmy, teda 2 z nich personálne agentúry.Po 3 dňoch pár ďalších. Na moje prekvapenie úroveň telefonátov a konkrétnych pohovorov zatiaľ bola veľmi nízka.Tu je pár postrehov:1,personálna agentka mi ponúkla pozície v 3 firmách a nedala sa presvedčiť, že o pozíciu nižšiu ako teraz mám, nemám záujem - po 5 minutách konečne pochopila a drzo zložila telefón.2,z jednej marketingovej spolocnosti sa mi ozvala sekretarka, ktorá ma pozvala na pohovor. Prekvapenie ma čakalo až na mieste, kde som najprv vyplnila dotazník - na prvý pohľad so všetkým ako má byť, no až pri vypĺňaní som zistila, že otázky boli ako keby poprehadzované a nebolo jasné na čo konkrétne sa pýtajú(a bola tam aj nejaká tá otázočka navyše - teda podľa zákona na čo sa nesmú pýtať :). Potom si ma zavolali do vedľajšej malej miestnosti, kde sedel mladý pán za stolom,stôl s dvoma stoličkami a dvoma papiermi na stole, jeden bol môj dotazník ( prvé čo ma zaujalo, že tam nemal žiadne iné vybavenie ako počítač, písacie potreby a ani jeden šanón, police či skrinky, len prázdna kancelária ...)a hneď navrhol tykanie. Pohovor trval niečo vyše troch minút, kde mi neoznámil ani pozíciu, na ktorú by ma potencionálne prijali a ani dalšie informácie( mala som pocit, že len oblbujú). Jediná informácia bola o pracovnom čase a to denne od 7:00 do 18:00.Síce som postúpila do druhého kola = pozorovací deň vo firme, ale uvažujem,že to zruším, nezdá sa mi táto firma seriózna. 3,volal mi pán majiteľ z jednej firmy značkovej športovej obuvy...síce chvíľku mu trvalo, kým pomenoval pozíciu a pracovnú nápĺň, ale pôsobil seriózne a hlavme nemá sa za čo hanbiť, veď nie je profesionálny personalista. Na pohovor sa ešte len chystám.No asi som čakala príliš veľa od firiem ,ktoré si hneď za názov nezabudli napísať "medzinárodné" a od ich výberu personálnych firiem - teda od konkrétnych personalistov.Čakám len ja, že pohovor má byť na úrovni a že nás potencionálnych zamestnancov si vôbec nevážia?

Marie Mariani

Marie Mariani

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som hyperaktivny cloviecik, ktory si z casu na cas vylozi nohy na stol a rozmysla o zmysle zivota chrusta. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnévztahyrodinaspolocnostNEW BREATHkulturaMojeTulaveTopankyVARENÍ, PEČENÍ

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu