reklama

Gorila zožrala zbytky novinárskej cti

Dúfal som, že existuje hlasná menšina novinárov, čo nemá stavovskú česť za frázu z lacného spaghetti westernu. Kauza odpočúvania obohatila ľudovú slovesnosť tvrdením, že "v právnom štáte neexistuje dôvod na odpočúvanie novinárov", že ich novinárske súkromie je niečo viac ako súkromie plebsu. A Gorila zasa ukázala, že síce by mali radi väčšie práva ako ostatní, ale svoje povinnosti si neplnia. Neuveriteľné dva roky mali média k dispozícii Gorilu a nenapísali o nej ani frk.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)

Pre porovnanie nepodložená ptákovina o sledovaní premiérky "akcia Dáma", bola vypustená okamžite a nikoho netrápilo, že prišla z agentúry JPP. Zatiaľ čo akciu Dáma poslanecký prieskum pochoval do ríše rozprávok, Gorila žije, našiel sa predmetný byt a novinár, ktorému za ňu ponúkli milióny.

Dobre, pripusťme, že Gorila je totálny podvrh. Novinári ju majú dlho, takže teraz keď to niekto vypustil a minimálne internet tým doslova žije, vybalia argumenty prečo to považovať za pamflet, čo z toho skúšali overiť a ukázalo sa byť iba hnačkou zo spisovateľského čreva. Namiesto toho prišlo strašidelné ticho. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kde je problém? Lenivosť, neschopnosť ? Alebo sa bojíte sa, že jedného dňa zavolá Kaliňák a pošle vás do p***? Mimochodom, to je ďalšia epizódka, o ktorej ste "zabudli" písať. Tak si to pripomeňme (v cenzúrovanej verzii):  

Obrázok blogu

Kritika SaS, že si to nechali pre seba je oprávnená a vysvetľovať musí aj Sulík. Akceptovateľným vysvetlením by bol plán počas vládnutia získať potrebné dôkazy a v správnom čase udrieť. Možno príde aj to a teraz sme iba v plánovanej fáze teasingu, to najlepšie ešte len príde. Kto by predsa vypustil svoj najväčší mediálny tromf práve tesne pred Vianocami? Iba marketingový analfabet. Načo potom to hrdinské vymetanie chlievu na MO, keď by väčšia špina ostala nepotrestaná?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Našťastie máme novinárov ako je Tom Nicholson. Doba ukazuje, že bez odvahy sú všetky novinárske schopnosti zbytočné. Vďaka Tom.

Marian Jánoš

Marian Jánoš

Bloger 
  • Počet článkov:  97
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Fanúšik vedeckého skepticizmu Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáKontroverzné témyPolitické komentárePohrebisko povier a šarlatánovDiskusia namiesto diss-kecieChrumkavá vedaMix

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu