reklama

Raňajky odplávali

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 Slimák Alojz sa vybral za skorého rána nakupovať. Chcel urobiť radosť svojej hladnej rodinke a pripraviť im sýte raňajky. Mal partnerku Olinku a tri malé slimáčiky - Haničku, Katarínku a Jožka. 

 Obchod s potravinami sa nachádzal za k pcom, dosť ďaleko od jeho príbytku. Bolo krásne letné ránko, vtáčiky mu rezko čvirikali do krokuJ a tak mu pomaličky cesta ubiehala. Po ceste stretol svojho strýka Karola, ktorý ho poprosil, aby aj jemu urobil menší nákup v obchodíku, ktorý vlastnila líštička – kmotrička.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 „Dobrý deň, lístička-kmotrička, čo mi ponúkneš na raňajky pre moju hladnú rodinku a strýka Karola?“ opýtal sa predavačky slimák Alojz.

 „Hmh, tak máme tú čerstvé čokoládové rožky, čerstvé makové rožky, aj obyčajné rožky, šunku a párky. Čo ti môžem ponúknuť?

 „Hmh“, zamyslel sa slimák Alojz. „Možno by bolo dobre, keby som sa poradil so strýkom Karolom. Máš veľký výber a nie som si istý, či vyberiem dobre,“ rozmýšľa slimák a z vrecka vyberá mobil. „Haló, strýko, môžem Ti kúpiť rožky a šunku alebo chceš sladké raňajky?“ pýta sa slimák strýka Alojza. „Áno, dobre, vykonám“ a už nákup balí do nákupného vreca.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Pekne sa poďakoval lístičke-kmotričke a s pocitom dobrého nákupu sa pobral najkratšom cestičkou domov. Tá viedla po krivolakom teréne a musel prekonať aj potôčik, nad ktorým bola úzka lavička.

 V domčeku slimáka Alojza vládol nepokoj. Olinka netrpezlivo čakala svojho partnera s nákupom a strýko Karol si vychutnával raňajšiu kávičku.

„ Ach“, bedákala Olinka, kde je tak dlho ten môj partner. Určite sa mu niečo stalo, strýko choď mu naproti.“ prosíkala Olinka. Keďže strýko tušil, kadiaľ sa Alojz vybral na spiatočnú cestu, vstal z pohodlnej stoličky a ide mu naproti.

 Slimák kráča, obťažkaný s nákupom, keď zrazu zbadal potôčik, cez ktorý bola lavička. „Och, toto som nečakal, asi to nezvládnem,“ zaochkal Alojz. Nič iné mu však neostávalo, iba nejako túto prekážku prekonať. Pomalými, slimačími krokmi sa cez lavičku presúval. „Halo, Alojz, kde si tak dlho,“ zavolá na neho strýko Karol. A to nemal urobiť. Alojz, sústredený na lavičku sa naľakal a spadol do potôčika.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Strýko Karol mu pribehol na pomoc, ale bolo už neskoro. A bolo po raňajkách. Vrece s nákupom odniesla voda. Ešteže zachránil aspoň slimáka Alojza.

 Olinka, tri malé slimáčiky, strýko Karol a slimák Alojz zostali bez raňajok. A Alojz si dobre rozmyslí, akou cestou pôjde domov nabudúce:-)

Mária Pálková

Mária Pálková

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Narodila som sa na Orave, no osud ma zavial do Bratislavy. Mám rada prírodu, veľa čítam, som rodinne založená. Rada cestujem a spoznávam nové krajiny. Veľa času venujem mojej záhradke, najmä v lete. Píšem rozprávky pre deti. Zoznam autorových rubrík:  RozprávkyNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu