reklama

Hanbíme sa za svoje úspechy?

Už sme si tak pomaly zvykli, že radosť z našich úspechov vystrieda arogancia a falošnosť ľudí okolo. Tie falošné úsmevy, objatia a potľapkanie po pleci. Nie je to len pretvárka? Za chrbtom ohováranie ako sa vystatujeme, čo všetko stále dokola robíme len aby sme boli zaujímaví...ale zaujímaví pre koho? Pre nás? Pre rodinu? Pre svet?....

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu
(zdroj: stiahnuté z : http://magazin.atlas.sk/biznis/kariera-snov-vyhnit)

Ľudská závisť, pýcha, sebectvo a arogantnosť. Nedoprajnosť, ohováranie, klamstvá, vysmievanie sa. Falošnosť, pretváraka, omyl....Naproti tomu priebojčivosť, úcta, sebapoznanie, sebanapredovanie, sebaláska. Túžba plniť si sny, vedomosť o vlastných schopnostiach.

Ľudské vlastnosti. Tak špecifické, jedinečné, individuálne, a pritom tak veľmi podobné. Obzrite sa okolo seba a zrátajte na prstoch koľkí ľudia živote sa úprimne tešia z vašich úspechov. Koľko je takých ľudí, ktorí neberú vašu radosť ako vystatovanie sa, vaše úspechy ako nadraďovanie sa nad nimi? Ľudia okolo vám zatlieskajú, poblahožeľajú, obijímu vás a budú vám rozprávať aký ste skvelý, že ste to či ono dokázali. Ale ruku na srdce. O koľkých ľuďoch viete, že sa otočia, a za chrbtom ste už ten najväčší chválenkár, egoista, a nehľadíte na nič iné len na seba?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hanbíme sa za svoje úspechy? Bojíme sa povedať v čom sme dobrí? Vieme vôbec vymenovať naše kladné vlastnosti? Schopnosti? Veci, o ktorých vieme, že ich dokážeme najlepšie? Alebo sme si už zvykli na to, že sa hovorí len o záporných vlastnostiach, či schopnostiach, ktoré máme.

Ten, ktorý si je vedomý svojich úspechov, ten, ktorý sa nebojí o nich rozprávať, ten, ktorý pociťuje, že dokáže napredovať a napreduje. Ten, ktorý len nesedí a nečinne sa neprizerá na svet, ale snaží sa stále zdokonaľovať. Objavuje nové možnosti, svoje vlastné hranice. Ten, ktorý je podľa dnešného sveta „trápny.“ Trápny preto, ľudská závisť je silnejšia ako prajnosť. Trápny preto, ľudia majú strach z toho, že vy ste niečo dokázali a oni nedokážu. Strach, ktorý skrývajú za svoje jasné stanoviská a presvedčenia o tom, že sa len chválite, a oni by to dokázali rovnako. Ale neskúsia to.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nebojte sa byť sebavedomými, aj keď vás odsúdia. Nebojte sa presadzáť sa vo svete, bojovať za svoje sny a objavovať hranice svojich možností. Nebojte sa ako jediný z davu zodvihnúť ruku a povedať : „Áno, ja to viem. Áno, viem odpoveď.“ Nebojte sa svojich dobrých vlasností, zručností. A hlavne, nehanbite sa za svoje úspechy, len preto, že vám ich ostatní nedoprajú. Nie ste trápnymi!

Mária Zajacová

Mária Zajacová

Bloger 
  • Počet článkov:  58
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Verím v silu anjelov a v túžbu svojich snov... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu