reklama

Koniec hokeja v Prešove ?

Nedávno som čítal na internetovej stránke prešovského korzáru , že prezident hokejového klubu HC 07 Prešov , uvažuje o odstúpení od prvoligovej licencie. To ma samozrejme ako verného fanúšika prešovského hokeja poriadne vydesilo , ale zároveň nemôžem povedať že som to nečakal.Veď , návšteva 386 divákov na semifinále Play-Off v 3. najväčšom meste na Slovensku , je hambou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

Nedávno som čítal na internetovej stránke prešovského korzáru , že prezident hokejového klubu HC 07 Prešov , uvažuje o odstúpení od prvoligovej licencie. To ma samozrejme ako verného fanúšika prešovského hokeja poriadne vydesilo , ale zároveň nemôžem povedať že som to nečakal.Veď , návšteva 386 divákov na semifinále Play-Off v 3. najväčšom meste na Slovensku , je hambou.Veď , keď sa pozrieme na práve prebiehajúcu baráž o 1.SHL , môžeme vidieť krásnu návšťevu v Dubnici - 3286 divákov! Dal som si tu námahu , a pozrel si štatistyky návštevnosti hokejových zápasov hraných v Prešove od sezóny 2004/2005 až po súčasnosť , a divácky rekord padol v sezóne 2012/2013 s Michalovcami v semifinále Play-Off , keď stretnutie sledovalo 2567 divákov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A takto sa pýtam , zaslúži si toto mesto vôbec hokej ? Oplatí sa tým hokejistom vôbec hrať , keď tu majú chabú divácku kulisu ? Celý zimák je ticho, dokonca počuť až to ako hráči dýchajú.Za 11 rokov , kedy chodím na hokej , nebolo na štadióne tak ticho.

Podarilo sa však aspoň na zápasy play-off , vybaviť aký taký fanklub , kedže klub začiatkom sezóny stanovil pár kritérií , ktoré neboli všetci členovia fanklubu ochotný splniť , a tak sa vlastne najväčší fanklub v 1.SHL rozpadol ako domček z karát. Aj keď nás bol len chabý počet ,dokázali sme to nejako utiahnúť , a miestami sa pridalo aj tých zopár ľudí ktorí si našli cestu na štadión.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Odbočil som ale trošku od koreňa témy , tak sa k nemu vrátim :)

Ako už komentoval pán Pucher v článku pre Korzár , Prešovský hokej sa ustálil v akomsi blúdnom kruhu.Ako on sám povedal , na hokej treba tri veci : Peniaze , peňeži a peníze.A prešovský hokej bohužiaľ ani jedno z toho nemá , kedže pre nízku návštevnosť nemajú sponzori záujem , mesto asi ako jediné v republike neprispieva priamo na Seniorsky hokej , prispieva iba na mládežnícke kategórie , a kedže sú len obmedzené financie , s kádrom to tiež tak vyzerá , čiže ani výkony niesu presvedčivé , a sme zase pri divákoch a takto dokolečka dokola. Dovolím si citovať aj pána Puchera : "I ja sa zamýšľam nad tým, pre koho sa v Prešove seniorský hokej vlastne robí, keď je každému na príťaž. Sponzori ho nechcú podporiť, mesto taktiež nie a fanúšikovia vlastne rovnako nie, keďže ich chodilo na zápasy v priemere do tristo. Nemyslím si, že je to o cene vstupenky. Môj predchodca pán Troliga umožnil dokonca vstup na niektoré zápasy zadarmo a prišlo ešte menej divákov ako teraz. Či hráme na špici alebo dolu, dobre či zle, s prešovskými hráčmi alebo bez nich, s mladými alebo so skúsenými, záujem fanúšikov ani sponzorov nestúpa. Naopak - klesá. Neviem, čo bude ďalej, ale zatiaľ som nenašiel hráčov, ktorí by, hoci už nezarábajú veľa, chceli hrať zadarmo. Ani takého dobrodinca, ktorý by mužstvo zadarmo odviezol na zápasy, ani nikoho, kto by dal grátis výstroj, prípadne stravu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Bohužiaľ, tak to už dnes v Prešove chodí. Na otázku či to pána Puchera ešte baví , kedže sme prakticky stále v tom blúdnom kruhu , reagoval takto : "V HC 07 to ťahám s pár skalnými sponzormi, no to nestačí. Stálo ma to príliš veľa nervov aj vlastných financií a namiesto vďačnosti vnímam skôr hádzanie polien pod nohy. Začal som s tým preto, že ako bývalý hokejista som chcel, aby v Prešove toto odvetvie zostalo. Veril som, že viacerým na tom záleží. Všetko je ale inak. Preto vážne uvažujem, že v Prešove s hokejom skončím. Uvidím, ako sa rozhodnem, či ponúknem prvoligovú licenciu mestu Prešov. Zrejme však záujem, aby vznikol mestský klub, nebude. Je aj možnosť, že licenciu postúpim do iného mesta, kde si hokej viac vážia a kde cítiť výraznejšiu všestrannú podporu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je teda možné , že hokej v Prešove zanikne ? Aj keď máme známych odchovancov ako sú Igor Liba, Ján Vodila ,Peter Fruhauf , Michal Segľa,Martin Štrbák alebo zo súčasnej generácie Martin Segľa hrajúci v Nitre , Jaroslav Janus a Vladimír Mihálik ktorí brázdia ľady KHL alebo aj českých extraligistov Petra Puchera a Mareka Zagrapana , je teda možné , že Prešov ostane ďalšiu sezónu bez hokeja ?

Uvidíme v blízkej budúcnosti.

Maroš Jakubčo

Originálny článok v Korzári : Klik

Maroš Jakubčo

Maroš Jakubčo

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent,grafik,programátor,športovec a verný fanúšik prešovského hokeja. Zoznam autorových rubrík:  športpodujatiasprávičkykomentáreNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu