reklama

Slota a Csáky – najlepší kamaráti?

Akokoľvek je tento nadpis neuveriteľný, natoľko mi v poslednej dobe pripadá pravdivý.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

A je definitívne umocnený spôsobom akým spustili svoju predvolebnú kampaň. Obidvaja, pekne z ostra a hlavne radikálne. Slota útočí (okrem iného) na maďarov, Csáky pre zmenu zas protestuje spôsobom jemu vlastným proti jazykovému zákonu.

Obaja ako keby sa dohodli že budú ľudí radikalizovať a kampaň postavia na hranu zákona. Asi je to nutné keďže obe strany sú tesne nad hranicou zvoliteľnosti a v takýchto situáciách, keď ide o politické prežitie, sa každý uchýli k extrémnym riešeniam. Pud sebazáchovy nepustí. Ale až tak pekne si navzájom nahrávajú voličov že sa mi nechce veriť že sa nedohodli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V hlave si predstavujem ako Slotovi zvoní telefón

- Prosím

- Ahoj, to som ja Pál. Aký máš?

- Ále, ani sa nepýtaj. Tá Slovač mi už neverí, boha im! Nechú ma voliť. Si si všimol posledný prieskum?

- Jój, to nem dobré, aj my máme probléma. Ľudia toho Bélu radšej volia. Mosíme s tým niečo spraviť

- Veru hej. Skúste vy niečo vymyslieť s tým jazykovým zákonom a ja začnem strašiť ako sem vy s Orbánom pripravujete inváziu.

- Dobrý nápad, to by malo zabrať. Ideme sa hneď pustiť do toho. A pozdravuj doma a dojdite zas niekedy na návštevu, naposledy sme sa fakt dobre zabavili.

Žeby to bolo takto? Žeby to bolo celé len divadlo a oni si v skutočnosti kamarátsky pomáhali získavať voličov? To nemôže byť pravda. Veď tak zanietene by nedokázali v médiách rozprávať bez toho aby tá nenávisť v nich bola hlboko zakorenená. Myšlienku na ich kamarátstvo teda v mysli hneď zavrhujem a priraďujem do sekcie sci-fi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ostáva tvrdá realita - nie politici, ale voliči sú na vine. Nechápu hre ktorú s nimi títo dvaja páni hrajú, rovnako ako nechápu že čím viac ľudí bude voliť SNS, tým viac ľudí bude voliť SMK. Obe tieto strany budú našu spoločnosť naďalej radikalizovať, pretože im to pridáva šancu prežiť v týchto či už budúcich voľbách.

V celom kontexte sa mi páči vyjadrenie Bélu Bugára - Doteraz mohli občania maďarskej národnosti hlasovať, teraz môžu aj voliť. Za mesiac uvidíme či a ako si toto právo voľby uplatnili. My občania slovenskej národnosti toto právo máme už skoro dvadsať rokov, bohužiaľ stále sa nájde dostatočná skupina ktorá naletí radikálnym kampaniam akú títo páni spustili.

Maroš Marko

Maroš Marko

Bloger 
  • Počet článkov:  42
  •  | 
  • Páči sa:  14x

Úplne obyčajný človek, občan, hlava rodiny. Občas síce tou hlavou krúti moja manželka ale čoraz častejšie pomery na Slovensku. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu