reklama

Zložiť zbrane

Nie je dňa, kedy by mi v hlave neznela tá melódia. Opakujúca sa melódia, ktorá sa mi zaryla do mysle, pod kožu, do života. Smutné tóny z môjho obľúbeného filmu, ktorý som videla už najmenej päť krát a vždy ho rovnako prežívam. A zrazu sa jeho príbeh, zápletka, ktorá sa ním nesie, stala mojím životom. Irónia. Alebo osud? Toľko krát som so zatajeným dychom sledovala, či príde happy end. A prišiel. Ale zrejme iba vo filme, lebo v reálnom živote sa zázraky nedejú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Hovorí sa, všetko zlé je na niečo dobré. O tom, že to skutočne platí, sa presvedčíme, až keď to dobré príde. Keď si uvedomíme, že vyhadzov z jednej práce znamená nové možnosti. Otvorenie ďalších dvier. Prejavenie nových schopností, nečakaných záujmov. O tom, na čo všetko je dobrý taký rozchod písať nechcem. Veď denne počúvam, že mám vlastne šťastie, že sa to nestalo o pol roka. Že mám určite vo hviezdach vyrytého nejakého iného princa na bielom koni. Že tento si ma nevážil a nezaslúžil. A podobné chlácholivé vety, ktoré môj rozum prijíma, akceptuje, dokonca im rozumie. Ale moje vnútro sa celé trasie a protestuje. Napriek všetkým hádkam, rozdielom, problémom, som si predsa len myslela, že som našla partnera na celý život. Že spolu budeme chodiť na rodinné oslavy, zariaďovať obývačku, vyberať dovolenku. Že si pred oltárom povieme áno a v jeho očiach uvidím ten pohľad, ktorý má každý hollywoodsky fešák v romantických filmoch. Jednoducho som uverila, že toto je ono. Zbrane dole, obavy za hlavu. Plnými dúškami do života! Veď čo by sa už mohlo pokaziť? Aký iný dôkaz lásky potrebujem?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zložila som zbrane, obranné jednotky som prepustila a vztýčila som bielu vlajku. Mier. Už nechce bojovať, nechcem podozrievať, veď nemám dôvod! Už nemusím strážiť svoje územie, veď sme v tom spolu. Partneri. Navždy. Dvaja ľudia žijúci v jednom byte. Deň čo deň. Spiaci v jednej posteli. Noc čo noc. So spoločnými témami a myšlienkami. S rovnakými chuťami. Naladení na jednej vlne. A zrazu je to preč, ako tých zopár košiel, ktoré viseli na mojom vešiaku. Ako tie topánky tlačiace sa v záplave mojich lodičiek. Bez slova, bez zbohom, bez pohľadu. A ostala mi len tá melódia, ktorá ma sužuje a ktorú dúfam raz vymením za niečo viac pozitívne...Ale život ide ďalej. Otriasť sa a hor sa do ďalšieho hľadania! Veď nádej umiera posledná.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Alebo už umrela?

Martina Filová

Martina Filová

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Od hľadania lásky, cez sklamania až k nesmiernemu šťastiu. Život je nevyspytateľný a občas priveje udalosti, o ktorých je hriech nepísať.V súčasnej dobe ma "zabáva" hlavne tehotenstvo, ktoré je nové, neprebádané a každý deň prekvapivé. A s mojimi zážitkami by som sa rada podelila, aby ostali zachované pre mňa i ostatných, ktorí prežívajú niečo podobné. Zoznam autorových rubrík:  TehotenstvoVzťahyNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu