reklama

Klub odložených žien

Sama som prekvapená, aký rozruch vzbudili moje predchádzajúce články v mojom okolí. Nečakala som uznanie ani kritiku, proste som vyjadrila aktuálne pocity. Baby chválili, chlapi sa smiali. Vraj na čo písať o tom, čo si ženy rozprávajú pri kávičke a čokoládovom zákusku, ktorý by počtom kalórií nahradil nedeľný obed. Na čo je dobré párať sa s kamoškami vo vzťahoch a riešiť starú známu tému „ach, tí chlapi"? Na čo si volať v sobotu večer a prevolať 15 minút klábosením o horúcich novinkách z oblasti milostného života seba i ostatných nezúčastnených, šoubiznisu, kozmetických tipov- trikov a rozoberaním najnovšej kolekcie Zary a poslednej reklamy Louis Vuitton s Madonnou?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)
Obrázok blogu

Muži to asi nerobia. Nepotrebujú si vymeniť skúsenosti a informácie, včas sa varovať pred ďalšou citovou vydieračkou alebo neskutočne zlým kaderníkom, ktorý namiesto moderného účesu vyčarí Niečo Neidentifikovateľné, čo mohlo mať úspech na Milan Fashion Week, ale my- barbari to ešte nechápeme. Alebo sa iba tvária? Skutočne sú takí tvrdí a vždy nad vecou?

My ženy si otvoríme fľašku ružového vínka, k tomu nejaké nezdravé zhrešenie v podobe presolených lupienkov a ako rozvedené staré panny kecáme o veciach, ktoré sú prístupné iba geneticky modifikovaným ušiam. Vzťahy sú to, čo nás drží nad vodou a ak je obdobie sucha a žiadny námorník, ktorý by mi vedel rozbúriť more, na obzore, vylovíme zo zásoby tých minulých. Znova a znova preberáme tie isté príhody, na ktorých sa väčšinou smejeme len samé, lebo nikto iný nám nerozumie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nič nie je príjemnejšie, ako od srdca si ponadávať na starého, ktorý sa práve niekde poflakuje alebo žúruje s ostatnými súkmeňovcami. Čo zasa povedal, čo múdreho vymyslel, čo si obliekol a do akých latexových legín chce navliecť svoju polovičku. Vždy poteší trošku ironického pohľadu na svet na druhom brehu, ktorý mi asi nikdy nepochopíme.

Som si však istá, že aj chlapi majú svoje seansy. Len si ich predstavujem trochu inak. Sedia si po futbalovom zápase alebo hodine v posilke niekde v podniku. V jednej ruke pivo, v druhej kus klobásky alebo obloženú bagetu. Preberajú, čo je nové v práci, ako šľape auto, aké boli výsledky, kto koľko vyhral a v neposlednom rade, kto koho dostal, ktorá podľahla silnému šarmu a kto má aké obrázky v mobile.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hoci sa to ťažko chápe, nás tie naše stretnutia proste tešia. Vysedávať hodiny na kapučíne a dookola ohovárať neforemný výstrih baby od vedľajšieho stola, hodnotiť vkus respektíve nevkus spolužiačky a zvláštne chovanie a prekvapivé smsky minulého-budúceho kandidáta na partnera. Veď kto iný než osoba rovnakého pohlavia, rovnakej vlnovej dĺžky a anatomickej skladby by pochopila moje na pohľad banálne problémy lepšie? A tak si hovorím, že hoci tie tajné pochody mužskej mysle sú pre mňa niečo ako teória relativity pre bystrušku medenú, som napokon rada, že ešte existujeme my, ženy.

Martina Filová

Martina Filová

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Od hľadania lásky, cez sklamania až k nesmiernemu šťastiu. Život je nevyspytateľný a občas priveje udalosti, o ktorých je hriech nepísať.V súčasnej dobe ma "zabáva" hlavne tehotenstvo, ktoré je nové, neprebádané a každý deň prekvapivé. A s mojimi zážitkami by som sa rada podelila, aby ostali zachované pre mňa i ostatných, ktorí prežívajú niečo podobné. Zoznam autorových rubrík:  TehotenstvoVzťahyNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu