reklama

Microsoft Office 2010 – Level 14

Tak sa všetci spoločne pomaličky dostávame do ďalšieho levelu, k ďalšej verzii balíka kancelárskych aplikácii Microsoft Office. Pre niekoho sú „ofisy" pracovným nástrojom, pre niekoho naviac aj každodennou hračkou. Keďže patrím do druhej skupiny siahla som po tom najnovšom balíku, ktorý sa ešte stále vyvíja. Jeho hlavné črty sú už ale dané a je mi umožnené mojim „sono" okom, jeho vývoj skontrolovať. Vo verzii Technical Preview.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Keďže nepatrím k ľuďom, ktorý by si po otvorení balíka s novým produktom brali do ruky príručku, nesiahla som po nej ani tentokrát. Otvorila som si balíček, vybrala z neho produkt môjmu srdcu najbližší – excel – a začala klikať. Vzhľadovo ma produkt nejako zvlášť neprekvapil, pretože ostal veľmi podobný predchádzajúcej verzii 2007.

Ihneď som si všimla absenciu tlačidla Office. Ponuka tlačidla Office je v tejto verzii presunutá na samostanú kartu File, ktorá je od ostatných farebne odlíšená. Je však otázne, či sa táto zmena týka iba Technical Preview alebo sa stane štandardnou súčasťou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Microsoft Office Excel 2010
Microsoft Office Excel 2010 

Prechádzala som jednotlivými kartami a hľadala nové tlačidlá (ikony), ktoré na ne pribudli. V podstate som sa vybrala cestovou bežného užívateľa MS Office 2007, ktorý v svojej práci pravidelne tlačidlami na kartách zrakom prechádza a zmenu v nich si po určitom čase určite všimne. Okrem čiastočnej zmeny vzhľadu sa nachádzajú v aplikáciách i nové funkcie, ktoré opäť o čosi zjednodušia vašu každodennú prácu.

Či už ide o nové typy grafov v MS Excel, ktoré sú priamo súčasťou bunky, alebo nástroj vo všetkých aplikáciách, prostredníctvom ktorého si umiestnite do vašich dokumentov časť obrazovky bez použitia PrintScreen. V PowerPoint-e ide o zmeny v rámci animácii vašich snímok.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Novinkou je tiez možnosť rozdelenia vašej prezentácie na sekcie a porovnanie prezentácií. Outlook prispôsobil svoje ovládanie kartám a upustilo sa aj tu od panelov nástrojov (Toolbars). Vo všetkých aplikáciach je umožnené prispôsobenie si kariet, ich pridávanie a odoberanie, ako i pridávanie a odoberanie skupín a tlačidiel na nich.

Podrobnejšie o zmenách v jednotlivých aplikáciach o niečo neskôr. Na teraz asi všeobecné zhrnutie. Microsoft Office 2010 nám prinesie mnohé zmeny. Či tieto zmeny uľahšia vašu prácu a nájdu svoje uplatnenie ukáže až prax.

Martina Pavlíková

Martina Pavlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

odborná lektorka,Microsoft Certified Trainer,Microsoft Office Application Specialist Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu