reklama

občania, voľte pozadie!

V období zúriaceho volebného boja o prezidentskú funkciu sa obidva hlavné súperiace tábory dostávajú do mierne amokového stavu. V rôznej intenzite a frekvencii sa utiekajú k pseudoargumentom z minulosti hlavných kandidátov a ich politických sponzorov, k prvoplánovým útokom na chátrajúce vedomie voličov rozhodnutých, nerozhodnutých, či apatických.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Občania, voľte pozadie!

V období zúriaceho volebného boja o prezidentskú funkciu sa obidva hlavné súperiace tábory dostávajú do mierne amokového stavu. V rôznej intenzite a frekvencii sa utiekajú k pseudoargumentom z minulosti hlavných kandidátov a ich politických sponzorov, k prvoplánovým útokom na chátrajúce vedomie voličov rozhodnutých, nerozhodnutých či apatických. Je zrejmé, že takáto argumentácia je do značnej miery prehnaná, neobjektívna, niekedy postavená na polopravdách a vytrhnutosti zo súvislostí. Brilantným príkladom takejto pseudoargumentácie je posledný útok na Ivetu Radičovú v súvislosti s jej aktivitami pri zbere podpisov na petíciu za zachovanie spoločného štátu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zahodia sa všetky aktuálne historické súvislosti , zdesenie najmenej dvoch tretín obyvateľstva zo skutočnosti, že im politické elity pred očami rozoberajú spoločnú republiku a manévrujú ich do neistoty. To sa všetko zahodí a vyberie sa z toho argument, že Iveta Radičová bola proti vzniku samostatnej Slovenskej republiky, toho po takmer pätnásťročnej strastiplnej ceste, karpatského tigra Europy . Bola proti, lebo v stave všeobecnej úzkosti a fatalizmu obyvateľstva pred osemnástimi rokmi zbierala podpisy na petíciu za zachovanie spoločného štátu. Bola veru maloverná... Lenže, aj z tých vtedajších slovenských politických „elít“, ruku na srdce, z tých čo v situácii, do ktorej nás Klausova družina šikovne vmanévrovala, koľkýže z tých nemali v tejto situácii plné gate? Aj samotný otec vlasti mal z toho riadny kafar...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No, aj tak sa dá. Účel to splní, malo by nasledovať, že všetci mnohí úspešní Slováci po osemnástich rokoch nebudú voliť malovernú za prezidenta.

Na opačnej strane pozorujem extrémne animózne útoky na hlavného politického sponzora protikandidáta,(na protikandidáta sa útočiť ani nedá, to je ako v matematike, čokoľvek násobíš nulou, vyjde ti vždy nula), na predsedu vlády Roberta Fica. Popri množstve prvoplánového úsilia o karikovanie jeho osoby sa objavujú tvrdenia, že Fico a jeho kabinet je zodpovedný za rastúcu nezamestnanosť, za prepad zahraničného obchodu, za pokles HDP, etc. No, zodpovedný aj je, lebo je to jeho exekutíva v konkrétnom čase a priestore. Protikrízové balíčky sú zaiste srandovným politickým marketingom, veľkohubé vyhlásenia typu –na konci nášho snaženia je človek-vieme my starší tiež dobre zaradiť, aktivity jeho niektorých toporných ministrov mu tiež nepomáhajú. Ale, opäť ruku na srdce, to skutočne Fico a jeho kabinet môže za to, že slovenský export prestal z mesiaca na mesiac fungovať? Že naraz nikto nepotrebuje na Slovensku vyrobené autá, elektroniku, bielu techniku ba ani tie mizerné dosky z píly v Hornej Dolnej? Nie je za tým fatálny kolaps v Amerike, v Európe a pomaly na celom svete? Čo je Fico? David Copperfield? Nie je. Je iba upotený nervózny premiér malého karpatského tigra, ktorý ratuje svoje preferencie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako sa v tejto hrči pseudoargumentov , ktoré v nerovnakej intenzite a frekvencii z obidvoch táborov ohlupujú potencionálneho voliča, ako sa v nej zorientovať? Predkladám môj recept: Občania, voľte pozadie! Vysvetlím: Premiérov tábor a premiér sám je permanentne namosúrený. Prezidentský kandidát a jeho politický sponzor sa usmievajú iba v ženských časopisoch na pohľadniciach k MDŽ a ten jeden ešte možno na výročnej členskej schôdzi poľovníckeho združenia. Pôsobia dojmom, že majú toľko práce, a nepriateľov, že musia byť stále namosúrení (slovenčina má na to krajšie slovo...). Byť premiérom znamená mať veľa práce. Ale, chcel sa ním stať? Dvakrát minimálne. Je to jeho práca, sám si vybral partiu, tak čo frustruje národ s tým namosúreným ksichtom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Byť prezidentom znamená tiež veľa práce. Byť prezidentom, na to nestačí, že sa mi páči, byť prezidentom. Prezident, to je pozadie národa.

To terajšie pozadie mi pripomína hnedočervenú púšť. Nič, len púšť.

Mám taký sen, na tej hnedočervenej púšti je malá oáza, kde rastú nevädze a poletujú belásky. Je tam kľud, obyvatelia sa pokojne rozprávajú mnohými jazykami a nikto tam nenabíja brokovnicu, keď nejaký dement z púšte niečo zaperlí.

Občania, voľte pozadie s oázou! Som presvedčený, že aj na premiéra bude mať oáza blahodarný vplyv a bude stále menej a menej namosúrený.

martin Danko

martin Danko

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

súkromný podnikateľ 5 rokov pred vznikom nároku na starobný dôchodok Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu