reklama

Olej do ohňa

Tak sa dá nazvať správanie a konanie trojnásobného bývalého predsedu vlády a lídra strany Smer. Bezbrehý cynizmus.

Olej do ohňa
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

„Vysvetlite mi ako je možné, že zaočkovaní, ktorí môžu byť infekční budú vpustení do obchodných centier bez obmedzení a otestovaným nezaočkovaným, to znamená menej rizikovým, bude vstup zakázaný? To je diskriminácia. Strana Smer podá podnet na Ústavný súd“ sú slová predsedu strany Smer Róberta Fica. Chápem, že na hodinách marxizmu-leninizmu sa kritické myslenie nepreferovalo a na veci tam študentov učili nazerať iba z jedného uhla pohľadu, ale toto je fakt veľa. Nuž, vážený pán predseda, odpoviem vám. Je to preto, aby sme nezaočkovaných chránili, pretože štatistiky hovoria jasne. Od januára do júla tohto roka v Anglicku na COVID-19 zomrelo len 256 úplne zaočkovaných ľudí, pričom celkovo po nákaze koronavírusom v tomto období v krajine zomrelo viac ako 51-tisíc ľudí. Informuje o tom portál bbc.com. Percentuálne vyjadrené je to 0,5, slovom pol percenta úmrtí plne zaočkovaných jedincov oproti 99,5 % nezaočkovaných. Pre lepšiu ilustráciu uvediem príklad. Predstavme si situáciu keď z 5 tisícok návštevníkov nákupného centra ochorelo na COVID-19 s následkom smrti 200 ľudí. Iba 1, slovom jeden, z nich bol zaočkovaný. Ide o zdravie a život. Mali by sme sa rozhodovať podľa faktov a relevantných dát. Nie podľa pocitov. Fakty hovoria jasne. Očkovanie je jediná cesta ako sa dostať z tejto kritickej situácie. To si uvedomuje aj predseda Smeru. No namiesto upokojovania a zjednocovania verejnej mienky vsadil na taktiku permanentného rozoštvávania a polarizácie spoločnosti s vidinou politického prospechu vo forme návratu k moci po eventuálnych predčasných voľbách.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Buďme empatickí naozaj, nielen navonok. Tam v nemocniciach to sú ľudia, ktorí trpia na jednotkách infektológie, zomierajú napojení na pľúcnu ventiláciu. Myslime na ich utrpenie a spravme všetko preto, aby už podobne trpelo čo najmenej ľudských bytostí. Dajme sa zaočkovať, prosím.

Martin Turčan

Martin Turčan

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  92
  •  | 
  • Páči sa:  2 038x

Srdcom východniar, ale zo Spiša, nie Šariša :-) V súčasnosti žijem a pracujem v metropole Severu - Žiline. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu