reklama

Skrytá sila pravdy

V živote nie je nič ťažšie ako priznať si chybu. A nič prirodzenejšie ako zotrvať v omyle, presvedčený o svojej pravde.

Skrytá sila pravdy
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Vedeli sme, že to príde, a nespravili nič. Verili, že nás to nejakým spôsobom obíde, vlastne že to možno ani nepríde. Veď čo?! Som mladý, zdravý, mňa sa to netýka, mňa len tak nejaký čínsky vírusík neskláti. Nech sa očkuje, kto sa cíti ohrozený, ihlu mi ani nespomínajte. Nedám si do tela pichnúť „nik nevie čo“. Som predsa slobodný človek! Približne tak nejako zmýšľa našinec, ktorý sa rozhodol nezaočkovať. S arómou ľahostajnosti a zjednodušenia, nesnažiac sa vidieť objektívne fakty a spájať ich do súvislosti. Bez solidarity k tým menej zdravým a nie tak mladým. Čo keď ma zabije krvná zrazenina? A čo keď ťa zabije blesk, človek?! Pravdepodobnosť takmer rovnaká, ale vakcínu nepoznám tak dobre ako blesk, bojím sa jej preto viac. Prvotnopospolná spoločnosť, evolučný zvrat.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

    A máme to tu, prišlo to, neobišlo nás zázrakom ako sme sa nádejali. Plné nemocnice, dusiaci sa ľudia, zdravotníci na pokraji síl. Celé rodiny antivaxerov. Deti, ktoré presvedčili rodičov, teraz ležiacich vo vážnom stave, nedať sa zaočkovať. To nie my sme vinní, to lekári nastavili zlý liečebný režim. To preto teraz môj otec, moja mama leží v kritickom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti. Vinný je predsa vždy ktosi iný. Kdeže ja! Štatistiky hovoriace, že 99% pacientov na ventilácii je nezaočkovaných a rovnako 85% na JIS-kách s vážnym stavom. Ignorujem, nechcem vidieť – ja viem predsa svoje – štatistiky sa manipulujú. Vládni politici rozhodujúci podľa nálad občanov. Nie podľa toho, čo je správne a žiaduce spraviť, ale podľa toho čo im môže priniesť politické body. Populisti - otroci verejnej mienky. Namiesto vytvárania názorov v spoločnosti ich slepá reprodukcia. Namiesto snahy posunúť veci a udalosti dopredu stagnácia a marazmus. Chrániť životy a verejné zdravie? Nie. Prvoradé je slúžiť občanom v utvrdzovaní ich pomýlenej predstavy reality, vo falošnom pocite slobody ostať nezaočkovaný. Opozičný líder nabádajúci občanov na nedodržiavanie protipandemických opatrení ohrozujúci verejné zdravie. Sabotér, cynik, besný pes túžiaci po návrate k moci. Mlčiaci generálny prokurátor. Svätý otec hovoriaci o rozhodnutí dať sa zaočkovať ako o akte lásky k blížnemu. Ale no tak, drahý František, my predsa vieme svoje, aj teba platia farmaceutické spoločnosti, producenti vakcín!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

   Pravý obraz súčasnosti. Kríza zdravého rozumu. Fakty mixované dezinformáciami a bludmi. Ochota uveriť všetkému a neveriť ničomu. Ale objektívna pravda je prítomná vždy, hoci občas sa zdá, že jej niet. Občas, že je ukrytá v kúte, mlčiaca, neodhalená. To ona rozhoduje o našom osude, našej budúcnosti. O živote a smrti.

Martin Turčan

Martin Turčan

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  87
  •  | 
  • Páči sa:  1 788x

Srdcom východniar, ale zo Spiša, nie Šariša :-) V súčasnosti žijem a pracujem v metropole Severu - Žiline. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu