reklama

Sústavni ničitelia.

Alebo aj zvolení zástupcovia, ústavní činitelia, či v bioreči krtkovia.

Sústavni ničitelia.
Molehills on the lawn in the yard. Damaged lawn. Pest control.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

    Na pohľad milé zvieratká, ale majitelia záhradiek a pravidelne kosených trávnatých povrchov vedia svoje. Podvraťáci, estetickí barbari. Ako naši čelní predstavitelia. Vraj rozpočet pomoci ľuďom s krycím názvom sekera, od ktorej nelietajú triesky, ale helikoptérové peniaze. Finanancmajster ako cap v záhrade. Tu  miliarda, tam dve, hen mrkva, vedľa kapusta, šup kopytami do nej.  Štátny dlh narástol za 3 roky zo 48% HDP na 63%? Sú to iba nepodstatné čísla, ber ich čert, dôležitá je iba nezištná „pomoc ľuďom“. Nechceme za to nič, okrem hlasov v ďalších voľbách. Nezodpovednosť prezlečená za cnosť, za empatiu dokonca. Sťa tatko, dobráčisko na kosť, berúci si úver za úverom, plniac k nemu vzpínajúce sa ruky detičiek. Nie udica, no rovno ryba a hneď aj upečená, meniaca sa v ústach na holuba. Hotový gastrozážitok. Kto to všetko zaplatí, na tom predsa nezáleží. Je nám to štyri a je to vlastne tiež štyri, či nám je to štyri. Na konci dňa to budeme my.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

   Ešteže bude referendum. Aspoň pár spoluobčanov nadobudne slastný pocit, že sa niečo zmení. Všetci s trojciferným IQ však vedia, že bude neplatné. Iste aj jeho iniciátor, ústavný krt, podrývač demokratického zriadenia. Prvú otázku, či má vláda podať bezodkladne demisiu mu zatrhli. Páchla závadnosťou aj sedliakovi, iba elitnému právnikovi nie. Súhlasíte, aby predseda Smeru bezodkladne navždy odišiel z verejného života a nekandidoval viac do žiadnej politickej funkcie? Problém nie je len zásah zákonodarnej moci do výkonnej ako vysvetlil ústavný súd, ale najmä nezmyselnosť otázky. Ako môžete referendom niekomu prikázať spraviť čosi proti jeho vôli? Vedeckým komunizmom vymytý mozog nemal byť nikdy premiérom, ale generálnym tajomníkom Ústredného výboru KSČ. „Lebo Fico“, tak nás strašia akože tí lepší, neliberálni, tiež akože, demokrati. História sa opakuje, ale minulosť sa nevracia. A ten človek už minulosťou je, nevráti sa viac.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

   Riedenie viny páchateľov je populárne, ale čo predviedol katolícky krt je nehoráznosť nad nehoráznosť. Naša eminencia nám milo naznačila, že dvaja mladí chlapci si za smrť môžu asi aj sami. Pravdepodobne drogovali, svoju homosexualitu amorálne neskrývali a tak ich stihol spravodlivý trest. Spôsob myslenia štvrtej cenovej tesne pred záverečnou. Ideologická zaslepenosť a necitlivosť. Kde ostalo posolstvo lásky a milosrdenstva, ktoré má arcibiskup v popise práce? Kde vcítenie sa do životných ťažkostí blížnych, empatia, o ktorej toľko hovoríme a nevieme prežívať?

Martin Turčan

Martin Turčan

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  87
  •  | 
  • Páči sa:  1 788x

Srdcom východniar, ale zo Spiša, nie Šariša :-) V súčasnosti žijem a pracujem v metropole Severu - Žiline. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu