báseň - Kuchynská humoreska

...veď sú tam písané len samé hlúposti; že lepšie ako ja aj fastfood uhostí...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
kuchynska humoreska
kuchynska humoreska (zdroj: zachi)

Kuchynská humoreska

Kuchárska kniha, kuchyňa, hrniec, varecha,
prebúdza sa vo mne srdce kulinára.
Snáď to trvalé, zlé následky nezanechá,
šéfkuchár ako lusk sa vo mne vynára.

Listujem, no nestačím sa diviť, čo čítam,
veď sú tam písané len samé hlúposti.
Moja snaha niečo si ukuchtiť skončí tam,
že lepšie ako ja aj fastfood uhostí.

Dusená kapusta? Tak to je zlý vtip asi,
hlávku síce má, no nemá krk, jak teda?
Vidieť na mne ďalšie nechápavé grimasy,
kde to len odkukám, chcelo by to zveda.

Moje státie pri sporáku stále nemá cieľ,
hľa, ďalšie recepty mi prišli pod ruku.
Spravím stratené vajce? No som ho nenašiel...
Šťuchané zemiaky? Hm, sú na facebooku?

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tu chcú, aby som dáke mäso najprv zomlel
a potom ho aj s omáčkou dal do kuchty.
Dukátové buchtičky? Za tie by som zomrel,
ponovom to budú asi eurobuchty.

S kelom nech idú do kelu, ten je ďaleko,
nechce sa mi trepať sa poň do obchodu.
Čo mám spraviť, nech je zo mňa vajce namäkko?
Dezert-ovať? to by nebolo na škodu...

Asi ma už naozaj porazí z tých vajec!
Volské oko? Snáď nedostanem zočinu!
Radšej si len naservírujem z chleba krajec!
...prevrátim list a tam "príprava na čínu".

Miliardu ľudí mám kŕmiť teraz vari??
Nepotratili ste rozum vy Číňania?
Každý nech si pekne sám pre seba navarí,
bez blbých poznámok a bez vyčíňania.

SkryťVypnúť reklamu

Hrubá, polohrubá múka a kde je tenká?
Nenašiel som ju, no stálo to za pokus.
Tak a toto viem aj bez receptu - tlačenka,
potrebujeme sto ľudí a autobus!

Tu zase chcú po mne záprašku do omáčky,
do toho nejdem, na prach som alergický!
..."ako oblohu dáme"... Čo ja viem? Obláčky?!?
Zniesť kúsok z neba na tanierik, logicky!

K tomuto receptu som sa dostal nevdojak,
asi ho tiež preskočím - kvôli cibuli.
Pretože nakrájať ju nadrobno je doják;
recepty sa mi už pomaly minuli.

Strúhať syr nechcem, ja radšej strúham frajera;
pražené mandle? Tie moje mi vybrali...
A potom ich pražili?? No to je nádhera,
to aby sme sa u lekára vždy báli!

SkryťVypnúť reklamu

Cvikla-necvikla, pricvikla, nepricvikla sa?
To už je aký názov pre potravinu.
Ten kto ju pomenoval, to musel byť klasa!
Nápady na slovné hračky sa neminú.

Zatváram knihu, idem sa s partiou pásť von,
dáme na známosť všetkým, že sme v bare my!
A čože má toto spoločné s kulinárstvom?
Sme tam každý večer, pečení-varení! :D

Keby to, čo som varil, skončí na tanieri,
degustátor zakričí "Panebože, nie!"
Alebo mi rovno k hlave zbraňou namieri,
no a kto narýchlo pohrebák zoženie? (ak ma nezastrelí, on sa isto otrávi :D)

S varením som skončil, z mojich rúk aj mrkva sa
hodí tak snehuliakovi na ulicu.
Som tu teraz zo seba urobil trkvasa,
no nebojte, ja si z vás len robím pizzu... :)

SkryťVypnúť reklamu

(jún 2016)

niečo ako funpage tu :)

Martin Zachar

Martin Zachar

Bloger 
  • Počet článkov:  177
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Neobyčajne obyčajný človek, ktorého svet zrkadlia jeho verše :))) Zoznam autorových rubrík:  Básne - nezaradenéBásne - humornéZaujímavostiMS 2002Súkromné

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu