reklama

Sex je náš . . .

. . . dělá dobře mně i tobě . . .

Písmo: A- | A+
Diskusia  (74)

 . . . spieva sa v známej piesni od skupiny Lucie.

Niekedy mám pocit, že v dnešnej dobe sa týmito slovami necháva inšpirovať až príliš mnoho ľudí. Všetko by bolo samozrejme v poriadku, keby sa väčšina z nich nenechala ovládať promiskuitou. Tiež som mladá a viem, aké to je byť zaľúbená. Ale dnešná doba mi nedovoľuje dívať sa na svet bezstarostnými očami.

Pred niekoľkými dňami som venovala zvýšenú pozornosť článkom a stránkam, ktoré sa venovali tematike chorôb prenosných sexuálnym stykom. Bola som doslova zhrozená svojou nevedomosťou. Je to samozrejme len moja chyba, že som sa o túto tematiku doteraz nezaujímala viac, ale mám pocit, že informovanosť mnohých mladých ľudí nie je práve najlepšia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na Slovensku je veľa ľudí, ktorí sú nakazení pohlavnými chorobami a ani o tom nevedia. Ich nevedomosť spôsobuje to, že svoju chorobu prenášajú ďalej na svojich partnerov a tí zase ďalej. Je len málo takých, ktorí si pravidelne nechávajú robiť testy na pohlavné choroby. A to je chyba. Mali by sme sa viac zaujímať o svoje zdravie a rovnako o zdravie ľudí, ktorých milujeme. Práve ich môžeme svojou nevedomosťou a nedostatkom informácií, či zodpovednosti vystaviť riziku. Veď koľko žien musí ročne umrieť na rakovinu krčka maternice, pretože sa od svojho partnera nakazili HP vírusom? A to je len jeden z mála smutných príkladov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Myslím si, že veta: "Milujte sa a množte sa!" nehovorí o sexe, ale o láske. Tak by sme mali myslieť na to, že najkrajšie je milovať sa s človekom, ktorého ľúbime a nie s niekým, kto nás len chvíľkovo očaril. Predsa nie sme obyčajné zvieratá, aby sme nedokázali ovládať svoje pudy. Samozrejme, každý z nás je iný a tak tým, ktorí jednoducho milujú neviazaný sex odporúčam aspoň používať spoľahlivú ochranu. A to nie len preto, aby predišli nechcenému počatiu, ale aby sa vyhli nechceným chorobám.

Tak držím palce všetkým, ktorí sa nakazili pohlavnými chorobami, aby čo najľahšie prekonávali problémy a ťažkosti a všetkým zdravým, aby sa do podobných problémov nikdy nedostali.

Zuzana Martvoňová

Zuzana Martvoňová

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Len sa snažím šťastne existovať vo svete, ktorý ma obklopuje a robiť niečo, čo ma napĺňa a baví. Zoznam autorových rubrík:  Stalo sa . . .VzťahySpieva sa . . .Trošku som sa zamyslelaAj toto sa mi staloLen také bla bla bla . . .Moje tajomné fantázieLiterárne pokusyOddychOutdoorMoja troška poézieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu