reklama

Béčkari uzavreli sezónu

V sobotu sa konalo posledné kolo druhej najvyššej florbalovej súťaže. Bratislavský Hurikán si v telecvični na Jégého ulici zmeral sily postupne s tímom TJ Sokol Gajary , o pár hodín aj s ŠK Slávia SPU DFA Nitra. Hurikáni si z posledného dvojkola odniesli dva body, a tak ukončili sezónu na 6. mieste.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Prvý zápas, hraný v skorých ranných hodinách, začali lepšie florbalisti z Gajar. Častejšie sa dostávali do gólových príležitostí i celkovo mali hernú prevahu. Svoje úsilie pretavili aj na úvodný gól. Po prestávke sa osmelili aj Bratislavčania, no vždy len doťahovali nepatrný náskok súpera. Do listiny strelcov sa zapísali Kuzmík a Sklenica. Lenže v druhej časti hry strelili v zápase písaní hostia tri góly, takže po 40 minútach svietilo na tabuli skóre 2:4. V tretej tretine sa snažili Hurikáni otvoriť hru, no chýbal im akýsi elán a chuť po víťazstve. Naopak v pohode hrajúce Gajary pridali ďalšie dva góly. VŠK FTVŠ UK Bratislava "B" tak prehral po slabučkom výkone 2:6.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Popoludní to už bola iná káva. Bratislavčania aj s posilou z A-mužstva, Marekom Vlášekom, chceli rozlúčkový zápas sezóny odohrať so cťou, a proti silnej Nitre aj uhrať nejaké body. V zápase slávila úspech najmä spolupráca Vlášeka s Marušiakom, ktorým výborne sekundoval mladučký Sklenica. Najlepšieho hráča Nitry, Ľubomíra Klosíka, sa podarilo Hurikánom výborne eliminovať, preto odchádzali do šatní s dvojgólovým náskokom. 4:2 pre VŠK. Marek Vlášek v prestávke vytiahol z rukáva svojú tajnú taktiku, ktorá sa neskôr ukázala ako víťazná. Všetci hráči sa jej dokázali podriadiť, a preto v druhej tretine nastrieľali do nitrianskej bránky 5 gólov. Na druhej strane, gólman Michal Bortlík, ťahal loptu zo svojej svätyne len dvakrát, takže po dvoch tretinách viedol Hurikán 9:4. V tejto časti hry stáli za zmienku najmä dva kuriózne góly Marušiaka spoza nitrianskej bránky. Ľubo Klosík sa sa k slovu dostal až v tretej tretine, keď dokázal prebúrať obranný val vysokoškolákov. No Vlášek a Marušiak boli opäť nezadržateľní a strieľali jeden gól za druhým. Hurikán si svoj náskok dokázal udržať a po konečnom výsledku 14:10 mohol s dobrým pocitom uzavrieť tohtosezónnu kapitolu. V poslednom zápase sezóny medzi najaktívnejších hračov patrili Marušiak (8+1), Vlášek (1+7), Sklenica (3+0), Baša (1+2), Belko (1+1).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dúfajme však, že v ďalšom ročníku sa hurikánskym béčkarom podarí popasovať o popredné pozície, a najmä nech sa tu vypracujú talenty, ktoré budú časom oporou pre A-mužstvo. Na záver možno len rozlúčenie: „Športu zdar a druhej florbalovej lige zvlášť!"

Marek Marušiak

Marek Marušiak

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som známy ako Shushkin, som maturantom na GLN i súčasne hráčom extraligového florbalového tímu Hurikán Bratislava. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu