reklama

Čierna séria Hurikánu pokračuje...

Cez víkend odohral bratislavský mančaft ďalšie dve kolá Slovenskej florbalovej extraligy. Žiaľ, opať si do tabuľky nepripísal ani bod. Trenčianske kluby M-Šport a 1.FBC boli nad jeho sily. Nenaplnili tak svoje predzápasové predsavzatie, a to bodovať v obidvoch stretnutiach.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Sobotňajší duel zohrali florbalisti VŠK FTVŠ UK na vlastnej pôde pod mostom Lafranconi. Domáci však začali vlažne, keď inkasovali už v štrnástej sekunde. Michal Bortlík, len 17 ročný gólman Hurikánu, ktorý dostal dôveru trénera Mareka Marušinca už od začiatku stretnutia sa v bráne ani poriadne neohrial, a opäť lovil loptičku zo svojej siete. Vysokoškoláci často prepadávali v obrane, z čoho pramenil aj 5 gólový náskok hostí v polovici tretej tretiny. V závere stretnutia sa Hurikánu podarilo len skorigovať na konečných 7:10. Dva góly Komačku a Hančíka, i jeden presný zásah Purca, Machovicha a Vlášeka v konečnom dôsledku nestačili na zisk ani jedného bodu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V nedeľu pricestovali Hurikáni na palubovku lídra tabuľky. 1.FBC Trenčín v doterajšom priebehu súťaže prehral iba raz, a v nastolenom tempe chcel pokračovať aj proti družine okolo kapitána Jozefa Velčického. Hostia nastúpili s naordinovanou defenzívnou taktikou. Tá im vychádzala do sedemnástej minúty, keď loptičku za Kalčokov chrbát poslal Tvrdoň. Už o pár sekúnd ťahala reprezentačna jednotka loptičku zo svojej svätyne po druhý krát. Tentoraz dali hostia veľa priestoru Pavlovi Helešovi.

Po dohovore Mareka Marušinca sa hostia vzomkli a už v 13. sekunde druhej časti znížil Purc na 2:1. Druhú tretinu poznačila červená karta pre bývalého hráča Trenčina, Víteka, po ktorej automaticky nasledovala 5 minútová presilovka FBC. Tí ju zahrali veľmi zle, keď sa nedostali do vážnejšej príležitosti. Zaslúžený trest prišiel v podobe vyrovnávajúceho gólu z hokejky Bašu. Ten nahradil vykartovaného Víteka a hneď jeho prvý dotyk s loptou pretavil na strelenie gólu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pred treťou periódou bolo všetko otvorené. Domáci stiahli hru na dva útoky, čo sa spočiatku ukázalo ako neefektívne. Trenčanov dokonale zaskočil po Marušiakovej prihrávke Marek Kabát. To bolo však zo strany bielo-červených všetko. O zmenu skóre sa nepostarali Baša ani Liszkay, ktorí nastrelili len konštrukciu Klobučníkovej brány. Náhradný brankár Trenčína miestami privádzal hostí do zúfalstva. Odpoveď prišla na druhej strane, keď Trenčania strhli vedenie na svoju stranu dvoma gólmi, ktorým Kalčok zabrániť nemohol. Pri záverečnej powerplay pečatil do prázdnej brány Bratislavčanov Lajčiak.

Majster zo sezóny 2007/2008 sa v úvode sezóny trápi. Divákov na jeho zápasoch ubúda, nálada v tíme klesá. Chuť si budú chcieť hráči Hurikánu napraviť už v najbližšom zápase proti tabuľkovému susedovi, Seahorses. Tí v doterajšom priebehu nezískali ešte ani bod a FTVŠ-kári im ho rozhodne venovať nechcú. Nasledujúci deň sa môžeme tešiť na bratislavské derby proti Dragonsu. Držme našim chlapcom palce !!!

Marek Marušiak

Marek Marušiak

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som známy ako Shushkin, som maturantom na GLN i súčasne hráčom extraligového florbalového tímu Hurikán Bratislava. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu