reklama

Hurikán na víťaznej vlne

Ostatné dvojkolo zohral bratislavský Hurikán proti tímom z Trenčína. V sobotu nastúpili vysokoškoláci na palubovke vo Svinnej proti Salming M-šport Trenčín. Na ďalší deň ich na domácej pôde preveril 1.FBC Trenčín. Osmelení Hurikáni získali po výborných výkonoch zaslúžené štyri body.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Sobotňajší zápas začali lepšie Bratislavčania. Výborne si rozumela najmä dvojica Komačka a Hietajärvi, ktorí sa postarali o úvodný gól stretnutia. Obrana hostí úspešne eliminovala najlepšieho kanoniera Salmingu, Juraja Matejku. Pri streleckej chuti bol Zalibera, ktorý v prvej tretine strelil dva góly. Dominik Hančík svoju prvú príležitosť v podobe trestného strieľania nevyužil, avšak gólmana hostí prekonal o par minút neskôr. Po prvej dvadsaťminútovke svietilo na tabuli skóre 1:4. V druhej časti hry sa obraz hry vyrovnal. Góly začali padať aj do brány Adama Kalčoka, lenže hosťujúci strelci triafali taktiež do čierneho. Po góloch Liszkaya, Zaliberu a Komačku si Hurikán stále udržiaval svoje vedenie. Po dvoch tretinách bolo 5:7. V záverečnej časti hostia už žiadnu drámu nepripustili, a svojho trénera Mareka Marušinca potešili víťazstvom v pomere 7:10. Strelecky sa darilo Zaliberovi a Komačkovi, ktorí dali zhodne po štyri góly, po jednom pridali Liszkay a Hančík.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Výhrou povzbudený Hurikán si trúfal aj na jednoznačného lídra extraligovej tabuľky. FBC Trenčín pricestoval do Bratislavy takmer v plnej sile, lenže chuť po víťazstve zrejme nechali doma. V úvode sa hral nadmieru vyrovnaný florbal. Na radosť domácich fanúšikov otvoril skóre pohotovou strelou Olli-Pekka Hietajärvi. Koniec prvej tretiny poznačilo nepríjemné zranenie hosťujúceho Lamačku, ktorý si neštastne zrazil prudkú strelu Hietajärviho do oka. Domácich táto udalosť nevyviedla z rovnováhy, Hietajärvi zúžitkoval prihrávku Marušiaka a zvýšil na 2:0. Hosťom sa síce podarilo znížiť, avšak do šatní odchádzal Hurikán s dvojgólovým náskokom. Presnou strelou sa prezetnoval Komačka. Tretia tretina bola plne v réžií domácich. Trenčania sa do vyložených šancí nedostávali, na ich hokejky padala nervozita. Na 4:1 zvýšil trenčiansky odchovanec Vítek, na konečných 5:1 upravil nekompromisný Liszkay. Záver stretnutia poznačili zbytočné emócie na jednej či druhej strane, avšak výsledok to nijako neovplyvnilo. Hurikán tak prekvapivo, ale zaslúžene zdolal FBC Trenčín a posunul sa na priebežnú 6. priečku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Záverom by som chcel v mene celého mužstva poďakovať výbornému publiku, ktoré povzbudzovalo svoj tím od prvej až do poslednej minúty. Hurikán čakajú ešte tri zápasy s bratislavskými tímami, na ktoré by som vás rád pozval. Najmä šláger proti Dragonsu na Jégého ulici bude istotne ozdobou posledného kola.

Marek Marušiak

Marek Marušiak

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som známy ako Shushkin, som maturantom na GLN i súčasne hráčom extraligového florbalového tímu Hurikán Bratislava. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu