reklama

Bioplynové stanice finančný megapodvod časť druhá

Ľudmila Z. -s touto pani - aktérkou celého súčasného problému, som sa zoznámil niekedy vo februári v roku 2011. Bolo to v súvislosti s jedným projektom v oblasti energetiky. Pamätám na to dodnes. Doniesol ju na stretnutie poslanec NR. Poznám ho a verím, že ani netušil čo je tá pani zač. Vyzerala skúsene. V tom čase robila (tak to prezentovala) hlavnú stavbyvedúcu na výstavbe niekoľkých fotovoltických zdrojov. Všade bola , všetko videla, všetkým radila. Bola dokonca (takto sa prezentovala na mnohých stretnutiach na Slovensku, v Čechách aj v Nemecku) poradkyňou v oblasti OZE v elektrárňach, na URSE, na SEPSE, poradca pre ministrov a štátnych tajomníkov pre OZE. Čo však samozrejme ako sme neskôr zistili bol blud. Jedno je ale isté mala dar.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Dar namotať ľudí a oklamať. To sme tiež ešte nevedeli. Komunikovali sme a tak sme zrazu v roku 2012 vytvorili celkom dobrý tým na výstavbu bioplynových staníc. Podľa Ľudmily.Z , mala realizovať výstavbu 10 BPS ako hlavný dodávateľ. Mal to byť úspešný začiatok novej spoločnosti TEK Energy, a.s. Vytvorila tím projektantov a oslovovala firmy, ako realizátorov. Keďže naša spoločnosť REMOS Zvolen, s.r.o. mala oprávnenie na realizáciu inžinierskych sieti, plynovodov, teplovodov, kotolní a ÚK, navrhla a ďalej nás predstavovala ako dvorného dodávateľa na vodovody, plynovody, teplovody, vzduchovody, rozvod vstupnej biomasy či exkrementov. V roku 2012 na jar začala výstavba BPS Bzovík, Šamorín aj Dvorianky. Na dvoch z nich Dvorianky a Šamorín sme naozaj boli dodávateľom spomínaných prác. Zoznámil som sa aj s konateľom spoločnosti Jozefom K. Sympatický ale veľmi nerozhodný konateľ. Neskôr som zistil, že o stavbách vie málo, hlavne o ich financovaní. Vlastne o financovaní, finančných tokoch vo firme nevedel nič. A dovolím si tvrdiť, že dodnes nič nevie, keďže sa dodnes nezoznámil s účtovníctvom vo vlastnej firme , dodnes nevie ako sa firma tunelovala, ako ju Ľudmila Z. a Silvia Z. tunelovali. Ale poďme poporiadku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

My sme začali realizáciu na BPS realizáciou rozvodov vody a plynu niekedy v 07/2012. Keď že s dodávkami všade meškala, mali sme čo robiť, aby sme úspešne zrealizovali dielo, spoločne s firmami ktoré zabezpečovali stavebné práce, práce na realizácii elktrorozvodov, dodávateľmi riadenia a regulácie, dodávateľmi KGJ, miešadiel, uzáverov, kompresorov, čerpadiel, zásobníkov.... a to všetko navyše projektovalo za pochodu. Počas tohto roku, pamätného roku 2012 pani Zá..... stvorila ešte niekoľko firiem a ich prepojení, niektoré už existovali, ale my dodávatelia sme boli slepý a sme si to nejako nevšimli. Všetko sme zvládli, v 10-12 mesiaci roku 2012 sme bioplynky skolaudovali a odovzdali. Počas realizácie sme fakturovali určité dodávky nie podľa výkonu , ale podľa dohody s p. Zá....... Nemala financie dopredu, vždy po zrealizovaní určitých etáp. Tak to vysvetľovala. Do októbra teda to čo sme sa dohodli, sme fakturovali, aj zaplatila. Keďže naša spoločnosť nedokázala finančne pokryť dodávateľské faktúry, pokryla to kontokorentnom. V decembri 2012 sme sa všetci tešili , že sa dielo podarilo, práce a dodávky na BPS Dvorianky a Šamorín sme ukončili odovzdaním a prevzatím a fakturáciou. A tešili sme sa na ďalšie bioplynky o ktorých stále hovorila a svietili aj vypísané na nástenke v pracovni v Kalinkove. Fakturovali sme len časť prác. S pani Zá...... sme mali dohodu, že do konca januára 2013 túto časť vyplatí a potom hneď vyfakturujeme zvyšnú časť. Nemohli sme urobiť fakturáciu celku, nemali sme na DPH. Ľudmila Z. nezaplatila ani v januári ani vo februári. Vždy len sľúbila, ale platby neprišli. V januári som bol ešte kľudný a dôveroval som. Ešte aj vo februári. Ale v marci som začal mať podozrenie, zmocnil sa ma nepokoj a strach. Začal som tušiť že je zle a že som v pasci podvodníkov. Preto aj keď neskoro, začal som si zisťovať informácie o Ľudmila Z. Začal som preverovať stav u iných dodávateľov. S hrôzou som zistil, že okrem dodávok z poza hraníc Slovenska, ktoré musela uhradiť pred dodávkou tovaru, 90 % ostatných dodávateľov nemá vyplatené faktúry a to v rôznych čiastkach. Dlžila všetkým od pár sto eur, cez tisíce, desiatky tisíce, stovky tisíce ako nám a ešte pár firmám až cez milión u dodávateľa stavebných prác. A bolo na čase začať konať. A o tom ako sa Vám darí v banánovej republike zase v ďalšom článku.

Andrej Mašlonka

Andrej Mašlonka

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Snažím sa pritom zachovať striedmosť a pokoj.Občas sa neubránim rečiam o politike. Zoznam autorových rubrík:  FOTOSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu