reklama

Zaľadnená je tráva, futbal to je hra

Opäť sa nám začína jarná časť našej najvyššej futbalovej ligy, i keď na jar to tu, na Horehroní, vôbec nevyzerá. Skalní diváci opäť raz zasadnú na svoje tradičné fleky s nádejou, že cez zimu hráči niečo natrénovali a konečne sa im podarí prelomiť hernú krízu. Zaplatia vstupné za úbohý futbal, vymrznú na štadiónoch a dajú si hnusné pivo. A takto to budú robiť až do leta, kedy už nebudú mrznúť, ale piecť sa na nekrytých tribúnach. A tých neskalných sa budú snažiť funkcionári, hráči a iní fanatici presvedčiť, aby predsa len zablúdili na štadión. Keď zablúdia minú svoje peniaze na vstupné, hnusné pivo a už sa nikdy nevrátia. A tak funkcionári, hráči a fanatici budú opäť raz nariekať nad nízkymi návštevami slovenských štadiónov. Ja však mám na zvýšenie návštevnosti svoj recept...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

 Dereš! Áno, na každom štadióne bude povinne nainštalovaný dereš. Na ňom najhorší hráči zápasu dostanú niekoľko zaslúžených rán palicou. Koľko? To bude záležať od prítomných divákov. Tí zvolia podľa predvedeného výkonu najhorších hráčov z obidvoch mužstiev a určia koľko rán majú dostať. Viete čo to spraví s návštevnosťou? Znudení diváci si aspoň po zápase prídu na svoje a užijú si zaujímavý moment. Všetci sme tak trochu v kútiku duše sadomasochisti a určite bude každý človek zvedavý na toho nešťastníka, ktorý si to po zápase všetko zlízne. A koľko negatívnych emócii sa tým vybije. Skalní si už nebudú musieť svoju frustráciu z výkonu mužstva ventilovať doma na svojich manželkách. Dokonale ich uspokojí, že ten babrák, čo prihral súperovi na gól, dostal, čo mu patrí.
 A čo to urobí s výslednou hrou! Veď kto by už len chcel zažiť takú potupu pred verejným publikom. Hráči budú behať a bojovať ako draci. Nikoho nenapadne sa zašívať. A ak náhodou aj áno, po šesť a dvadsať palicou po chrbte si to budúci zápas isto rozmyslí. Na hráčov bude vytváraný tlak aký žiadne výčitky trénera či peňažné sankcie nedokážu vytvoriť.
 Slovenské trávniky sa zmenia na arény, v ktorých sa bude bojovať o každý kúsoček ihriska a o každú i zdanlivo stratenú loptu. Zaplnené tribúny budú aplaudovať svojim miláčikom a po zápase burácať pri každom dotyku drevenej palice o chrbát najväčšieho nemehla či lajdáka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aaach. Nechal som sa uniesť. Tento môj nápad asi nebude mať veľký ohlas verejnosti. Žijeme predsa v demokratickej spoločnosti a fyzické tresty sú neprípustné. Niekto menej naivný musí vymyslieť lepší spôsob ako súčasnú biednu situáciu zmeniť. Treba len dúfať resp. snívať o tom, že niekto taký raz naozaj príde a na našich ligových trávnikoch sa opäť začne HRAŤ futbal. Dovtedy si to musíme my skalní vytrpieť a dúfať, že sa v najbližšom zápase vyskytne aspoň nejaký zaujímavý moment či dokonca gól. Zatiaľ nám zostáva len hnusné pivo. 

Matej Bučko

Matej Bučko

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Obyčajný človek si a obyčajný človek musí zachovať veľký zákon sveta: Musí v druhej múdrej tridsiatke žať, čo v prvej nemúdrej tridsiatke sial. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťSúkromnéŠport

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu