reklama

Dekriminalizácia

Pred voľbami SaS otvorila zas a znova tému dekriminalízácie marihuany, ako mäkkej drogy, nie až tak ohrozujúcej spoločnosť. Či to pravda je alebo nie, tomu sa tu venovať nebudem. Ale aby bolo jasné, okrem použitia na liečebné účely, som proti.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (51)

Hlavným argumentom, aspoň čo som ja postrehol, bolo že za držanie malej dávky „trávy“ môže ísť človek až na tri roky do vezenia, ale naproti tomu za neúmyselné zabite, napr. autonehoda, môže dostať iba dva roky. 
Tu súhlasím že tento stav je minimálne z morálneho hľadiska „divný“.

A tu ma napadá ešte jedna podobná vec. I keď sa viac vykrikuje v Čechách ako u nás.
Prečo sú zakázané symboly nacizmu, keď komunisti tie svoje môžu naďalej používať? Aj napriek tomu že rozdiel medzi nacizmom a komunizmom bol len v tom, že nacisti chodili do kostola. Inak vrah ako vrah.
Tiež sa pýtam prečo? 

Ja ale nevolám po zlegalizovaní hákového kríža, ale po zakázaní kosáka s kladivom. Keď je propagácia jedného zla povolená, prečo by sa malo dovoliť propagovať ďalšie zlo?
Nech sa teda zakážu symboly komunizmu. A nech sa teda zvýši trestná sadzba za neúmyselné zabitie, aspoň pri neposkytnutí prvej pomoci.

Keď ja som odolal fajčiť marihuanu, prečo by nemohol i nijaký iný mladý človek? Keď neodolá a chytia ho, nech platí za svoju chybu. Kto nechce ísť sedieť nech nefajčí. 

Matej Matuška

Matej Matuška

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek ktorého zaujíma všetko a nič. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu