reklama

„Pomáha rodič dieťaťu na športovisku ?“, z môjho pohľadu

Som športovec a hrám tenis. Začal som už asi pred 7 rokmi a hrám ho stále.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

 Tenis je veľmi pekný šport, ktorý je troškaviac nákladný ako ostatné športy. Lebo veci si jednoducho musí človek kúpiť. Takže,začnem raketou 2x, lopty, tréner, kurty, v zime telocvičňa a zakrytékurty a veľa veľa dalších vecí. Na tenisové turnaje chodím vlastne užskoro od začiatku. Najskôr som to bral ako zábavu, 1-2-krát týždenne, a popár rokoch ma to už začalo brať a baviť naplno, aj keď niekedy musímpovedať že to tak nevyzeralo.

 
 Za tie roky čo chodím po turnajoch, som si užnazbieral dosť víťazstiev a určite by ich bolo viac keby právev okolí kurtu nebol môj otec. A toto chcem povedať vo všobecnosti.Keď dieťa hrá zápas, trénuje, behá, rodič väčšinou musí jeho výkony vždy hlasnokomentovať alebo ináč vyjadrovať svoje pocity. Napríklad prehnanougestikuláciou, krikom, mimikou, atď... Robí to preto, lebo si myslí že výkon,ktorý spraví on (ona) bude oveľa lepší. Ale určite to tak nie je. Môžno teóriušportu vedia, aj to nie veľmi dobre, ale prax nie je až taká ľahká.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 
Takže milírodičia našich vychádzajúci športovcov, zamyslite sa nad tým a zistite čitaká psychická podpora Vášmu dieťaťu prospieva a doháňa ho k lepšímvýkonom , alebo horším. A podľa toho to robte, lebo nemá zmysel zbytočneniekoho stresovať a byť stresovaný.

Matej Oslanec

Matej Oslanec

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som tu aby som písal :-) Zoznam autorových rubrík:  UniverzálnaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu