reklama

Vuc

Vedeli ste, že župan je jediný kus odevu, ktorý sa volí? V minulosti sa župa vlastne volala stolica a župan sa teda logicky nestará o vašu prácu a poriadok, ale skôr hlavne o vašu stolicu. Toľko encyklopédia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Na úvod som si dovolil troška humoru a dúfam, že som nikoho neurazil, a keď, tak sa ospravedlňujem.

Keď som si v utorok večer pozrel príhovor našich troch najvyšších ústavných činiteľov, vlastne len jedného z nich, toho prvého, lebo kapitánovi by som aj tak neporozumel a pobirmovaný komunista už všetko povedal, nedalo mi nezareagovať, hoci nie som ústavný činiteľ, a možno nie som ani žiadny činiteľ, ale určite som Občan. Preto reagujem.

V sobotu, štvrtého novembra môžeme zmeniť veci verejné v svojom kraji. Z histórie je tento dátum tiež významný, lebo pred 95. rokmi objavil istý britský archeológ – volal sa ako jeden americký prezident a možno boli aj rodina – Carter vchod do hrobky faraóna TutanchamonavÚdolí kráľov a zmenil svet. My na jeho počesť a hlavne pre svoju OBČIANSKÚ povinnosť, poďme v sobotu zmeniť ten náš malinký svet, v ktorom žijeme. Viem, že občianska povinnosť znie tak povinné, ale my si stále neuvedomujeme, že občan má nielen povinností ale aj práva. Stále ma neopúšťa pocit, že v našej krásnej krajine žijú len obyvatelia a voliči, ale zďaleka nie občania. V krčme, kaviarni, ale aj cukrárni nadávame, ako sa tu kradne, preč s tými gaunermi a podobne, ale ja osobne som napríklad nestretol živého voliča smeru a to som už postretal kadekoho (keby niekto z nich nabral odvahu, môže sa prihlásiť v diskusii pod článkom, nechať kontakt a rád ho pozvem na kávu). V sobotu môžeme vyjadriť svoj názor slobodne a to je na nezaplatenie. Ja mám svojho kandidáta, ktorého meno samozrejme neprezradím, lebo u nás sa príjem, stranícka príslušnosť, zamestnávateľ, stav, frajerka a typ auta taji. Preto je zaužívaným zvykom, že netreba menovať kandidáta (Andrej máš môj hlas), lebo – čo keď nevyhrá. Pôvodne som chcel vymenovať neduhy čo ma trápia v našom kraji, ale to už za mňa urobil kolega bloger, za čo mu veľmi ďakujem a s jeho láskavým dovolením odporúčam. https://jakubsenko.blog.sme.sk/c/467448/presovsky-kraj-zobud-sa.html?ref=tit 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Slovensko potrebuje zmenu na všetkých úrovniach a doba vodcov pomalý končí. Raz sa skončí aj tento marazmus a keď to všetko vyjde na svetlo, nám z toho príde nevoľno. Skončí presne tak ako komunizmus, ktorý tu bol na večné časy, mečiarizmus, o ktorom sa točia už len smutno-tragické filmy. Tí hore necítia závan konca, lebo sú príliš hore. Opájajú sa mocou, beztrestnosťou, peniazmi a dúfajú, že to bude na večne časy. Ale Karma priatelia, karma nepusti. 

Zrieknutie sa zodpovednosti: Tento článok môžete odmietnuť alebo požadovať dodatočné vysvetlenie jeho častí (alebo ho jednoducho považujte za recesiu, nechám to na Vás). Jeho uverejnenie neznamená sľub autora, že ktorékoľvek z obsiahnutých prianí bude reálne implementované ním/ňou alebo kýmkoľvek iným, a nezakladá nijakú zodpovednosť za prípadnú neúmyselnú emocionálnu ujmu, ktorú by tento článok mohol spôsobiť tým, ktorých sa to týka (hoci som nikoho nemenoval, či ?). V sobotu voľte zmenu, OBČANIA.

Jozef Mathia

Jozef Mathia

Bloger 
  • Počet článkov:  31
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nie som finalista Vyvolených, nemám politickú minulosť, nemám milenky z radov televíznych moderatoriek, nezomieram na rakovinu... vediem obyčajný život, ale sem tam niečo napíšem... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu