reklama

Rybičky

V strese z eurovalu a vecí súvisiacich som chcel cez víkend nikde vypadnúť. Najlepšie čo najďalej. Išli sme do Betliaru.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

V okolí kaštieľa je rozsiahly a hlavne krásny anglický park. Chodíme, čumíme, obdivujeme, lozíme, fotíme, naháňame sa. Prídeme k jazierku s leknami, do ktorého padá vodopád. Z vrchu od vodopádu k nemu schádzajú dvaja mlaďosi s veľkým vedrom medzi nimi. Poslal som Rebeku nech sa ide pozrieť, čo v ňom majú. Tatino, rybičky. Išiel som sa pozrieť aj ja. Prišli ku brehu a pomaly ich po jednej púšťali do jazierka. Nedalo mi, aby som sa neopýtal, prečo to robia. Vraj pre radosť. Včera ich boli kúpiť na rybníku 23 a dnes ďalších 30. Vyliali vodu so zbytkom rybiek a za ruky odišli tam, odkiaľ prišli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mňa tento zážitok potešil viac ako celý krásny park či kaštieľ. Vidieť mladých ľudí, ktorí za vlastné kúpia rybky len preto, aby ich nasadili do erárneho jazierka v parku, sa totiž len tak ľahko nevidí. Čo bolo ešte zaujímavejšie bola skromnosť či plachosť, s ktorou to robili. Keď som sa ich pýtal, len klopili zrak, akoby mi chceli naznačiť, že pri svojom dobrom skutku nechceli mať žiadnych svedkov.

Obdivujem ľudí, ktorí robia dobre a boja sa pri tom, aby ich pri tom niekto uvidel.

igor matovič

igor matovič

Bloger 
  • Počet článkov:  56
  •  | 
  • Páči sa:  19x

Verím, že politici by mali ľuďom slúžiť a nie žiť na ich úkor. Na Slovensku to tak zväčša nie je. Preto som sa rozhodol vstúpiť do politiky, ľuďom pomaly otvárať okále a chliev čistiť. Po vyhadzove z klubu SaS za hlasovanie proti úmyslu umožniť Orbánovi rozdávať maďarské občianstvo na Slovensku, sme založili hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti. Dnes máme najväčší opozičný klub a snažíme sa spoločne ľuďom dokázať, že spoločenstvo zodpovedných nezávislých ľudí sa dokáže správať zodpovedne, bez toho, aby sme našim poslancom brali vlastné svedomie a presvedčenie. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu