reklama

Tajná správa: Slovensko Slovenskom zostane a Orbán za Dunajom

Dohodli sme sa, že sme sa zatiaľ nedohodli. To bolo stručné posolstvo z môjho dnešného stretnutia s predstaviteľmi koalície ohľadom dvojakého občianstva, ktoré ste si mohli pozrieť v médiách. Ja mám však napriek tomu radosť, a dosť veľkú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (320)

Radosť z toho, že postupne sa karta obracia.

Prvá lastovička, ktorá nabrala odvahu, bolo KDH, ktoré sa vyjadrilo v duchu, že viac-menej už zdieľajú náš názor (občianskeho hnutia Obyčajní ľudia) na otázku dvojakého občianstva (aby ho mohol mať len ten, kto sa tam narodil, kto tam buď býva, študuje, pracuje, podniká aspoň 12 mesiacov alebo pochádza odtiaľ jeho manžel, manželka, rodičia či starí rodičia).

Následne ako druhá lastovička priletela pani premiérka Radičová, ktorá sa dnes pre média vyjadrila vo veľmi podobnom duchu. Je síce otázny postoj pána Dzurindu, ale OK, SDKÚ je už na správnej ceste, verím tomu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zostáva SaS a MOST. Dve strany, ktoré si naďalej myslia, že najlepšie riešenie je Orbánovi dovoliť beztrestne rozdávať občianstvo naším Maďarom a tváriť sa pri tom, akoby sa nás to netýkalo. Akoby nám nič z toho nehrozilo. Akoby nebol problém, keď si bude po Slovensku pochodovať Jobik či Orbán a budú si tu robiť volebnú kampaň medzi svojimi novými občanmi. Akoby to nebola voda na mlyn Slotovi, t.j. opäť nám niekto vyžerie špajzu.

Vôbec mi nevadí, že niektoré koaličné strany zrazu zásadne menia názor a môžu nám pripadať, akoby sa konečne zobudili. Vôbec mi nevadí, že ma ich zobudenie stálo môj normalizačný vyhadzov z klubu SaS. Vôbec mi nevadí, že to ešte nejaký ten mesiac potrvá, lebo podstatný bude výsledok.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A ten, dnes už na stopro viem, že bude pre Slovensko priaznivý. Dnes viem, že už viac nehrozí, že Slovensko zapredáme Orbánovi ako si to koaličné strany pôvodne (verme, že neúmyselne) zaumienili. Dnes viem, že Slovensko Slovenskom zostane a Orbán zostane za Dunajom, kde je jeho pravé miesto.

Ak sa to naozaj podarí, bude to veľké zadosťučinenie pre mňa samotného, ako aj pre všetkých ľudí, ktorí mi/nám držali palce. Bude to dôkaz toho, že naozaj niekedy stačí zapáliť plamienok, ktorý, keď si budete statočne chrániť, má šancu raz vyrásť na silný plameň.

Dnes viem, že vám ďakujem za to, že ste stáli pri mne a dávali mi tak odvahu plamienok chrániť;)

SkryťVypnúť reklamu
reklama


PS. Ak poznáte nejakých slovenských Maďarov, skúste ich poprosiť, aby od svojich politikov žiadali prácu, lepšie vzdelanie, lepšiu zdravotnú starostlivosť, lepšie cesty, spravodlivé súdy, kultúru, nula rozkrádačiek, rodinkárstva a korupcie ... a nie nejaký zbytočný pas do poličky, ktorý im žiaden z týchto problémov nevyrieši.

igor matovič

igor matovič

Bloger 
  • Počet článkov:  56
  •  | 
  • Páči sa:  19x

Verím, že politici by mali ľuďom slúžiť a nie žiť na ich úkor. Na Slovensku to tak zväčša nie je. Preto som sa rozhodol vstúpiť do politiky, ľuďom pomaly otvárať okále a chliev čistiť. Po vyhadzove z klubu SaS za hlasovanie proti úmyslu umožniť Orbánovi rozdávať maďarské občianstvo na Slovensku, sme založili hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti. Dnes máme najväčší opozičný klub a snažíme sa spoločne ľuďom dokázať, že spoločenstvo zodpovedných nezávislých ľudí sa dokáže správať zodpovedne, bez toho, aby sme našim poslancom brali vlastné svedomie a presvedčenie. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu