reklama

Čudné eurofondy v meste Martin

Za stránku www.turiec.com zaplatilo mesto Martin 19 800 eur s DPH. Nevadí, platili sme to z eurofondov...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
Obrázok blogu

To, že eurofondy sú spájané s korupciou, nie je novinka. Stačí mať trochu prehľad, kontaktovať tú správnu poradenskú agentúru, ktorá Vám za „success fee“ vybaví potrebné financie. Tie /pofidérne/ agentúry si svoj „success fee“ účtujú buď priamo alebo nepriamo. Nepriama forma financovania je napríklad výhra spriaznenej organizácie vo verejnom obstarávaní (kde vysúťažená cena je omnoho vyššia ako bežná cena na trhu).

Na jednej strane si poviete ok, však nech si nakradnú, aspoň sa niečo vybuduje za peniaze EÚ. Nezabudnime však, že za každé 1 euro z eurofondov odvádzame do EÚ 90 centov (podľa Iness). Koniec koncov, rozkrádačky z eurofondov zaplatíme my všetci.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Už dlhšie sledujem čo sa deje v meste Martin. Okrem skvelého marketingu na projekt „Transparentné mesto“ sa tu deje v podstate veľké nič. Namiesto využívania eurofondov na podstatné projekty (infraštruktúra, podpora tvorby pracovných miest, priemyselný park, inovácie a rekonštrukcia základných škôl, dostavanie druhej ľadovej plochy a pod.) ich využívame na vybudovanie web stránky www.turiec.com za 19 800 eur s DPH (bežná cena takéhoto webu je približne 1000 až 3000 eur) alebo podujatia, ktoré majú dosah na minimum občanov.

Poďme bližšie k stránke www.turiec.com. Vyhotovila ju za 19 800 eur firma VVMZ s.r.o. s napojením na holandských vlastníkov. Podľa obchodného registra sa činnosťou tvorby web stránok ani nezaoberá (ale to je asi najmenší problém), no už pri pohľade na ich web (www.vvmz.sk) by si vytvoriť web cez nich asi nedal nikto z nás. Zaujímavé je, že ide o poradenskú spoločnosť pre EÚ fondy, čo majú napísané aj v obchodnom registri...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo z toho vyplýva? Nakúpili sme predraženú web stránku, ktorá asi len ťažko podporí cestovný ruch v meste Martin (v čase písania blogu je opäť nefunkčná) a tieto peniaze mohli byť použité úplne inde. Najhoršie však je, že vedenie mesta je neschopné riešiť reálne problémy ľudí v meste – tvorba pracovných miest, rekonštrukcia základných škôl, CNG čerpacia stanica, optimalizácia MHD, dostavanie druhej ľadovej plochy a iné. 

Matúš Grega

Matúš Grega

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ukončil som štúdium v odbore financie, bankovníctvo a investovanie (špecializácia bankovníctvo a verejné financie), zaoberám sa verejným obstarávaním a jeho (ne)efektívnosťou a okrem iného si zarábam sám na seba. Neznášam korupciu a George Soros ma neplatí (na rozdiel od Samuela Marca). Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu